Ιερέας με το σπίτι γεμάτο εκκλησιαστικά κειμήλια!

on .

IEROSYLIA EKKLHSIASTIKA KEIMHLIA 16 6 21

• Τους όρκους του στο Θεό και την Εκκλησία, την οποία τάχθηκε να υπηρετήσει καταπάτησε πλήρως ένας ιερέας, ο οποίος συνελήφθη σε χωριό του Δήμου Δωδώνης από την Ασφάλεια Ιωαννίνων κατηγορούμενος για αρχαιοκαπηλία!
Πιο συγκεκριμένα, η Αστυνομία αξιοποιώντας πληροφορίες που είχε στη διάθεσή της, πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του δράστη

και έβγαλε... λαβράκι, αφού βρέθηκαν σ’ αυτό και κατασχέθηκαν διάφορα εκκλησιαστικά κειμήλια, ορισμένα εκ των οποίων μεγάλης αξίας. Τα κλεμμένα αντικείμενα κλήθηκε να εκτιμήσει αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Πολύτιμα κειμήλια
Στα αντικείμενα που «συνέλλεγε» ο συλληφθείς ιερέας περιλαμβάνονται ένα Ευαγγέλιο του 1818 καθώς και χάλκινο νόμισμα κλασικών ή ελληνιστικών χρόνων με παραστάσεις κεφαλής και σκύλου, τα οποία εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας. Επίσης, ένας ξύλινος Σταυρός με παράσταση Σταύρωσης προερχόμενος από απόληξη τέμπλου, δύο θρησκευτικές εικόνες προερχόμενες από απόληξη τέμπλου, δίζωνη θρησκευτική εικόνα, δύο εκκλησιαστικά βιβλία, εκκλησιαστικό βιβλίο - Ευαγγέλιο και τρία οθωμανικά νομίσματα, τα οποία χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Και πολύ χρήμα...
Στο μεταξύ, ο επίορκος ιερέας, στον οποίο είχε απαγορευθεί εδώ και χρόνια, λόγω συμπεριφοράς, η τέλεση μυστηρίων, κρατούσε στο σπίτι του κι ένα μεγάλο χρηματικό ποσό της τάξης των 28.050 ευρώ, η προέλευση του οποίου ερευνάται, καθώς πιθανολογείται ότι πουλούσε αντικείμενα απ’ αυτά που είχε στην κατοχή του.
Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, τα κατασχεθέντα κειμήλια θα αποσταλούν για εξέταση στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.