Προβληματισμός από την αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία

on .

ENTATIKH METH KORONOIOS

Μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες να παραμένει σταθερός, με μικρές αυξομειώσεις, τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, ωστόσο η ανησυχία πλέον έχει μετατοπιστεί στις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία και στην αύξηση των διασωληνωμένων.
Σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 165, από 157 προχθές. Οι εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας ανήλθαν την Πέμπτη, σε 207 (ημερήσια μεταβολή +19,65%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 176 ασθενείς.
Όσον αφορά την περιοχή μας, στο Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων νοσηλεύονται εννέα ασθενείς εκ των οποίων οι επτά στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων και οι δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Αντίστοιχα στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς.
54 κρούσματα
Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν στην Ήπειρο 54 κρούσματα, εκ των οποίων 26 στα Γιάννενα, 10 στην Άρτα, 14 στην Πρέβεζα και 4 στη Θεσπρωτία. Να σημειωθεί ότι και οι τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες βρίσκονται στο δεύτερο επίπεδο κινδύνου, το «κίτρινο».
Πανελλαδικά χθες καταγράφηκαν 2.845 κρούσματα και δώδεκα θάνατοι (από την έναρξη της πανδημία έχουν χάσει τη ζωή τους 12.948 συνάνθρωποί μας). Όπως προαναφέρθηκε ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 165, με την διάμεση ηλικία τους να είναι τα 65 έτη. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78.
13 παραβάσεις
Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, τη Πέμπτη βεβαιώθηκαν συνολικά 13 παραβάσεις. Ειδικότερα:
-10 για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους 300 ευρώ (4 Άρτα, 3 Θεσπρωτία, 2 Πρέβεζα και 1 Γιάννενα).
-3 παραβάσεις σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Π.Ε. Ιωαννίνων, όπου επιβλήθηκαν πρόστιμο 300 ευρώ για μη αναγραφή του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών στον εσωτερικό χώρο στη μία περίπτωση και στην άλλη περίπτωση 5.000 ευρώ στην επιχείρηση και 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο για μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας.
Άνοιξε η πλατφόρμα για παιδιά άνω των 12
Στο μεταξύ, χθες άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά της covid-19 των παιδιών άνω των 12 ετών. Το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών (12 με 17 ετών) γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί. Επίσης, το ραντεβού του παιδιού μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού. Τα παιδιά πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.