Πάνω από 363 κιλά χασίς στο... δόκανο των Αρχών!

on .

NARKOTIKA SAKOI 18 10 21

• Aδιάκοπη είναι η «μάχη» που δίνουν οι Αστυνομικές Αρχές σε όλη την Ήπειρο για να βάλουν φρένο στα κυκλώματα τα οποία εισάγουν από τη γειτονική Αλβανία και διακινούν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.
Στο πλαίσιο αυτό, έπειτα από καιρό, μεγάλη ποσότητα ινδικής κάνναβης, συνολικά 363 κιλά, κατασχέθηκε μέσα σε ένα διήμερο στη Θεσπρωτία. Μάλιστα, την πρώτη ημέρα έλαβε χώρα αστυνομική καταδίωξη στα παράλια, ενώ έγιναν και δύο συλλήψεις.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή εισαγωγής στη χώρα και διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν κοντά στην Πάργα αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δεν σταμάτησε στο σήμα που του έκαναν για έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει.
Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε σε περιοχή της Πρέβεζας, όπου ο δράστης συνελήφθη.

Σε οκτώ σάκους...
Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ ταξιδιωτικοί σάκοι, που περιείχαν συνολικά 42 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 256 κιλών και 310 γραμμαρίων.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν το όχημα καθώς και δύο συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 6,9 γραμμαρίων, που βρέθηκαν στην κατοχή και το σπίτι του οδηγού.
Για την εμπλοκή του στην υπόθεση συνελήφθη σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας και ο ιδιοκτήτης του οχήματος. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων, σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών. Προανάκριση για την υπόθεση, διενεργείται από τη Δίωξη Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Άλλα 107 κιλά!
Μία ημέρα μετά τον εντοπισμό των 256 κιλών κάνναβης η Δίωξη Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας κατέσχεσε ακόμη μία σημαντική ποσότητα ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης της ίδιας υπόθεσης, αστυνομικοί της Δίωξης με τη συνδρομή και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηγουμενίτσας και του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, εντόπισαν το απόγευμα της Κυριακής κρυμμένους σε θαμνώδη παραθαλάσσια περιοχή της Πρέβεζας άλλους τρεις ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν 14 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 107 κιλών και 270 γραμμαρίων.