46 κάτοικοι διαμαρτύρονται για κλείσιμο δρόμου στην Άνω Μπονίλα Βρυσούλας

on .

ROZA IMBRIOTH ANATOLH

• Για το κλείσιμο της οδού «Ρόζα Ιμβριώτη» στην Άνω Μπονίλα της Βρυσούλας διαμαρτύρονται έντονα κάτοικοι της περιοχής, με έγγραφο που κατέθεσαν στο Δήμαρχο Ιωαννίνων και τον Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ το κοινοποίησαν και στον «Π.Λ.».
Στην διαμαρτυρία τους αναφέρονται στο ιστορικό της υπόθεσης, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι πριν η περιοχή ενταχθεί στο πολεοδομικό σχέδιο Ιωαννίνων, οι μεγαλοκτηματίες προκειμένου να πουλήσουν τεμάχια προς οικοδόμηση και να εκδοθούν νόμιμες οικοδομικές άδειες ήταν υποχρεωμένοι να αφήσουν δρόμο σε κοινή χρήση, πλάτους το λιγότερο 3,5 μέτρα. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε η οδός «Ρόζα Ιμβριώτη» από τους ίδιους και ήταν μια οδός σε ευθεία γραμμή, που άρχιζε από την Νικοπόλεως και τελείωνε στην οδό Τριανταφυλλίδη των εργατικών κατοικιών της Βρυσούλας, εξυπηρετώντας δεκάδες παιδιά καθημερινά που φοιτούν στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, δίπλα στο οποίο τελειώνει η οδός.
Παράλληλα, αναφέρουν ότι όταν η περιοχή εντάχθηκε στο πολεοδομικό σχέδιο, οι κάτοικοι έδωσαν γη και πολλά εκατομμύρια σε δραχμές στο Δήμο για να γίνει διαπλάτυνση του δρόμου, αυτόν που ήρθαν σήμερα οι υπηρεσίες του Δήμου να τον κάνουν αδιέξοδο, δημιουργώντας ένα οικόπεδο στη μέση!
Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι έχουν έρθει το πάνω - κάτω στην καθημερινότητά τους, αφού αναγκάζονται να μπαίνουν σε νέο δρόμο και στη συνέχεια να ψάχνει ο καθένας να βρει την οδό του.
Το έργο ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, όμως όπως αναφέρουν, μετά από διαμαρτυρίες των κατοίκων και επιτόπια εξέταση διαπιστώθηκε το παράλογο της υπόθεσης - δηλαδή να κλείνει ένας κανονικός δρόμος και να γίνεται οικόπεδο - και σταμάτησε.
Ωστόσο, η νυν Δημοτική Αρχή χωρίς να εξετάσει την περίπτωση, προχώρησε στην πράξη εφαρμογής, με αποτέλεσμα εκτός όλων των άλλων, να υπάρχουν και μικροατυχήματα με αυτοκίνητα, αφού το κράσπεδο που κλείνει το δρόμο δεν είναι ορατό όχι μόνο το βράδυ, αλλά ούτε και την ημέρα.
Την διαμαρτυρία υπογράφουν 46 κάτοικοι της οδού «Ρόζα Ιμβριώτη», οι οποίοι καλούν τον ίδιο το δήμαρχο να προχωρήσει σε μια επιτόπια εξέταση, προκειμένου να διαπιστώσει τον παραλογισμό, όπως υποστηρίζουν, του έργου. Ακόμη τον καλούν να δώσει εντολή ν’ ανοίξει ο δρόμος και να ακυρωθεί η πράξη εφαρμογής στο συγκεκριμένο σημείο. Τέλος, καλούν τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.