Τα τοπικά προϊόντα κυριαρχούν στην Πανηπειρωτική Έκθεση

on .

erithros stavros

• Μία «νότα» αισιοδοξίας εν μέσω οικονομικών δυσχερειών αποτελεί η Πανηπειρωτική Έκθεση, η οποία άνοιξε το Σάββατο τις πύλες της στα Γιάννενα - έπειτα από απουσία δύο ετών εξαιτίας της πανδημίας - και θα διαρκέσει έως αύριο, Τετάρτη.
Η συμμετοχή είναι αρκετά μεγάλη, με επιχειρήσεις και φορείς από όλη την Ήπειρο να δίνουν το δικό τους ξεχωριστό «παρών» προβάλλοντας δράσεις και κυρίως τοπικά προϊόντα. Ξεχωριστό γεγονός φέτος η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των εκεί

Επιμελητηρίων της. Με αυτή την αφορμή βρέθηκαν εξάλλου στην πρωτεύουσα της Ηπείρου ο Περιφερειάρχης Παν. Νίκας και συνεργάτες του.
Εγκαίνια με Γ. Στύλιο
Ο Αρτινός Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος εγκαινίασε την Πανηπειρωτική Έκθεση 2021, η οποία πρόκειται να διαρκέσει ως αύριο Τετάρτη. Στο χαιρετισμό του ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε γενικά στη στήριξη που παρέχει η Κυβέρνηση στις επιχειρήσεις σε όλο το διάστημα της πανδημίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα χρήματα που θα εισρεύσουν στη χώρα μέσω του σχεδίου ανάκαμψης τονίζοντας, ότι το αγροτικό πρόγραμμα θα είναι ενισχυμένο με 19 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι η Έκθεση φιλοξενείται στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ιωαννίνων. Το ωράριο λειτουργίας της είναι από 5 μ.μ. έως 10 μ.μ.. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Δυναμικά ο Δήμος Ζίτσας
Δυναμική είναι και η παρουσία του Δήμου Ζίτσας στην έκθεση, με στόχο την ανάδειξη και προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής. «Συμμετέχουμε ως εκθέτες, προβάλλοντας τα προϊόντα καθώς και το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ζίτσας, Μιχάλης Πλιάκος, σηματοδοτώντας τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, που με τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, συμμετέχει στη φετινή διοργάνωση.
Ο Δήμος Ζίτσας συμμετέχει στην έκθεση με δικό του περίπτερο (φωτό), δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα σε τοπικές επιχειρήσεις να προβάλουν τη δραστηριότητα και τα προϊόντα τους, ενώ ήδη έχει προετοιμαστεί για να δώσει δυναμικό παρόν στο 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού μελιού που διοργανώνεται στις αρχές Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα.
Πελοπόννησος – Ήπειρος
Ενεργά συμμετέχει στη φετινή Πανηπειρωτική η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μιας και εστιάζει στον κλάδο του τουρισμού, με κύριο μέλημα την προβολή των παραδοσιακών τοπικών προϊόντων και την προώθηση του τοπικού στοιχείου κάθε Περιφερειακής της Ενότητας.
Στο πλαίσιο της παρουσίας του στα εγκαίνια της Έκθεσης το Σάββατο, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας παραχώρησε συνέντευξη τύπου και στη συνέχεια δεξιώθηκε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και των Αρχών της Ηπείρου.
Ο κ. Νίκας μίλησε για τους δεσμούς που ανέκαθεν υπήρχαν μεταξύ των Πελοποννησίων και των Ηπειρωτών και επισήμανε ιδιαίτερα τις προοπτικές που ανοίγονται από την ύπαρξη πλέον ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου ο οποίος συνδέει με ασφάλεια και σε σύντομο χρονικό διάστημα τις Περιφέρειες της Πελοποννήσου και της Ηπείρου, επιτρέποντας την ανάπτυξη συνεργασιών σε αυτοδιοικητικό, επιχειρηματικό, πολιτιστικό και τουριστικό επίπεδο.
Πολλαπλοί στόχοι…
Περιγράφοντας με αδρές γραμμές την στρατηγική της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων εκτιμώντας ότι αυτή θα αρχίσει την σταδιακή λειτουργία της πριν το τέλος του φετινού χρόνου, ενώ ιδιαίτερα στάθηκε στην βαρύτητα που δίνει η Περιφερειακή Αρχή για την δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση της Μεγαλόπολης στην μεταλιγνιτική εποχή μέσα από ήδη προγραμματισμένα δημόσια έργα, αλλά και μέσα από δεκάδες προτάσεις ιδιωτών για σημαντικές επενδύσεις στην εν λόγω περιοχή.
Καλή συνεργασία...
Στο δείπνο που ακολούθησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επανέλαβε την σημασία της συνεργασίας για την ανάπτυξη και τον ουσιαστικό ρόλο που θα παίξει ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που συνδέει την δική του Περιφέρεια με την Ήπειρο.
Από την πλευρά του, ο Αλ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία του με τον κ. Νίκα σε διάφορα ζητήματα, όπως αυτό του δυτικού άξονα, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχουν αίσιες εξελίξεις για την ολοκλήρωση του εν λόγω δρόμου στο έδαφος της Ηπείρου, στο εναπομένον τμήμα του, δηλαδή το Γιάννενα – Κακαβιά.
Παρόντες στο δείπνο ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου, ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ιωαννίνων αρχιμανδρίτης Θωμάς Ανδρέου, καθώς επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος και Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, όπως και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αργολίδας Τάσος Γανώσης και Κορινθίας Γιώργος Οικονόμου.