Γυαλιά – καρφιά στα Επείγοντα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

on .

DOYROYTH

Ισχυρό «σοκ» προκάλεσε στο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, το επεισόδιο με το βαρύ τραυματισμό μιας γιατρού που έγινε το βράδυ της Κυριακής, με δράστη ασθενή του Τμήματος Επειγόντων της Ψυχιατρικής. 

Ο δράστης, διαμαρτυρόμενος για μη εξυπηρέτηση επιτέθηκε στη γιατρό την ξυλοκόπησε και στη συνέχεια ευρισκόμενος σε κατάσταση αμόκ, με έναν πυροσβεστήρα έσπασε μια τζαμαρία και με ένα κομμάτι τζάμι απώθησε το φύλακα που είχε σπεύσει να τον σταματήσει. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, έως ότου όμως φθάσει στο Νοσοκομείο ο δράστης είχε καταφέρει να ξεφύγει.
Χθες το βράδυ εξέδωσε ανακοίνωση η 6η ΥΠΕ, στην οποία αναφέρεται ότι ο Διοικητής της επικοινώνησε με την τραυματισθείσα ιατρό και κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε η παρέμβαση του Εισαγγελέα, ενώ κατατέθηκε και μηνυτήρια αναφορά κατά του δράστη. Σύμφωνα με πληροφορίες μήνυση πρόκειται να υποβάλλει και η ιατρός, ενώ όπως μετέδωσε η ΕΡΤ μήνυση υπέβαλε και ο σύζυγός της κατά της Διοίκησης του νοσοκομείου για πλημμελή προστασία του προσωπικού, του εξοπλισμού και των φαρμακευτικών σκευασμάτων.
«Δεν θα επιτρέψουμε καμία βιαιοπραγία εις βάρος των ιατρών, των νοσηλευτών και των εργαζομένων μας», σημειώνει ακόμη η 6η ΥΠΕ. Ωστόσο το συγκεκριμένο συμβάν δεν είναι το μοναδικό που έχει συμβεί στο εν λόγω Τμήμα, καθώς υπάρχουν συχνά βιαία επεισόδια με ασθενείς που σχετίζονται με τοξικομανία, το συγκεκριμένο όμως δεν έχει προηγούμενο.