Πιο ασφαλείς οι μετακινήσεις σε Νεοχωρόπουλο - Σταυράκι!

on .

komvos

• Δύο πολύ σημαντικοί ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι θα κατασκευαστούν στο Σταυράκι και το Νεοχωρόπουλο, βελτιώνοντας με ουσιαστικό τρόπο την ασφάλεια των καθημερινών μετακινήσεων για τους εκατοντάδες κατοίκους των δύο οικισμών.

Το διπλό αυτό έργο, το οποίο αποτελούσε αίτημα των τοπικών Κοινοτήτων, έχει δαπάνη 560.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Ιωαννιτών. Η σύμβαση κατασκευής του υπογράφτηκε χθες με τον ανάδοχο. Οι πιστώσεις προέρχονται από ίδιους πόρους του Δήμου και από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Στο Νεοχωρόπουλο

Πιο αναλυτικά, στην Κοινότητα Νεοχωρόπουλου ο κυκλικός κόμβος πρόκειται να κατασκευασθεί στην διασταύρωση των οδών Πανεπιστημίου, Αγίου Σπυρίδωνα και Βλαχόστρατας. Το έργο περιλαμβάνει κυκλικό τύπο δακτύλιου κόμβου, κλάδο προς την οδό Πανεπιστημίου με κατεύθυνση προς την πίσω πλευρά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, κλάδο προς την οδό Αγίου Σπυρίδωνα με κατεύθυνση το κέντρο της Κοινότητας Νεοχωρόπουλου, κλάδο προς την Βλαχόστρατα και κλάδο προς την Περιφερειακή οδό της πόλης.

Και στο Σταυράκι...

Στην Κοινότητα Σταυρακίου ο κυκλικός κόμβος πρόκειται να κατασκευασθεί στην διασταύρωση των οδών Αδαμάντιου Κασιούμη και Αγίου Κωνσταντίνου.

Το έργο περιλαμβάνει κυκλικό δακτύλιο κόμβου, κλάδο προς την οδό Αδαμ. Κασιούμη με κατεύθυνση προς την κοινότητα Μαρμάρων, κλάδο προς την οδό Αδαμ. Κασιούμη με κατεύθυνση προς τα Ιωάννινα και κλάδο προς την οδό Αγίου Κωνσταντίνου με κατεύθυνση προς το κέντρο της Κοινότητας Σταυρακίου.

Καλύτερη ασφάλεια

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του αναφορικά με τα δύο έργα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος, «πρόκειται για μία παρέμβαση που βελτιώνει τις οδικές υποδομές και ενισχύει την ασφάλεια στις μετακινήσεις.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης σκοπός είναι η ολοκλήρωση των εργασιών μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Οι δύο κόμβοι ήταν αίτημα των τοπικών κοινωνιών και το γεγονός ότι υπογράψαμε την σύμβαση με τον ανάδοχο μας ικανοποιεί όλους».