Ένα συνέδριο με αντικείμενο την επιβίωση των μικρών νησιών

on .

SINEDRIO

• Στο Νησί ξεκίνησε από χθες και θα ολοκληρωθεί αύριο το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών, το οποίο διοργανώνουν το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών, ο Δήμος Ιωαννιτών και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων. Με ενδιαφέρον αναμένονται επίσης οι εισηγήσεις τοποθετήσεις των υπουργείων Ανάπτυξης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού και Περιβάλλοντος.
Χθες δόθηκε συνέντευξη Τύπου στην οποία αναλύθηκαν οι στόχοι του Συνεδρίου. Ο πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών Ελευθέριος Κεχαγιόγλου, εξήγησε την απόφαση το φετινό Συνέδριο να πραγματοποιηθεί στο Νησί των Ιωαννίνων στο πλαίσιο εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ καλωσόρισε τους εκπροσώπους του Δικτύου στην πόλη, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία της ενεργούς συμμετοχής των κρατικών φορέων στο Συνέδριο, καθώς με τον τρόπο αυτό θα αναδειχθούν σημαντικά προβλήματα και θα προωθηθεί η δυνατότητα επίλυσής τους.
Ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Βασίλης Βασιλείου στάθηκε στη σημασία της διασύνδεσης της επιχειρηματικότητας.
Στο σκοπό του Νησιωτικού Ευρωπαϊκού Δικτύου που είναι η παρέμβαση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων για τη δημιουργία πολιτικών ανάπτυξης των νησιών, αναφέρθηκε ο Πρόεδρός του Γιώργος Μπενέτος.
Τη δύσκολη διαχείριση της καθημερινότητας στα μικρά νησιά περιέγραψε ο Δήμαρχος Πάτμου Ελευθέριος Πέντες, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα δημιουργίας νέου νομοθετικού πλαισίου.
Τέλος, ο Δήμαρχος Χάλκης Ευάγγελος Φραγκάκης τόνισε ότι αποτελεί στοίχημα η επιστροφή των νέων στα νησιά, ώστε να αποκτήσουν ξανά ζωή και να καταφέρουν να επιβιώσουν σε δύσκολες συνθήκες.