Εξαρθρώθηκε οικογενειακή σπείρα που είχε ρημάξει την ΒΔ Ελλάδα!

on .

KLOPIMAIA 12 12 2021

• Φρένο στη δράση εγκληματικής οργάνωσης που οργανωμένα διέπραττε σωρεία κλοπών και διαρρήξεων σε περιοχές της Βορειοδυτικής Ελλάδας έβαλε μετά από μεθοδική και πολύμηνη έρευνα η Ασφάλεια Ιωαννίνων.
Μάλιστα η συνολική λεία της σπείρας, ο πυρήνας της οποίας συνδέονταν με οικογενειακούς δεσμούς, εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 400.000 ευρώ, με τη δράση της να υπολογίζεται τουλάχιστον από τον Μάιο του 2020.
Επτά συλλήψεις…
Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης με τη συμμετοχή αστυνομικών των Διευθύνσεων Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Άρτας και της Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν σε περιοχές των αντίστοιχων νομών 7 συνολικά μέλη της οργάνωσης, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη 5 μέλη, όλοι Έλληνες (10 άνδρες και δυο γυναίκες).
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένων κλοπών, ξεπλύματος μαύρου χρήματος και παραβάσεις περί όπλων, ναρκωτικών και ραδιοσυχνοτήτων.
35 κλοπές – διαρρήξεις
Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης ενέχονται σε τουλάχιστον 35 κλοπές – διαρρήξεις. Ειδικότερα, από τις παραπάνω περιπτώσεις, τρεις αφορούν κλοπές χρηματοκιβωτίων, που περιείχαν συνολικά 49.000 ευρώ, καθώς και μία κλοπή από οικία, όπου η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις 160.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- και κατασχέθηκαν:
- χρηματικό ποσό 8.450 ευρώ,
- 3 οχήματα,
- 20 συσκευές κινητών τηλεφώνων
- διάφορα κοσμήματα και τιμαλφή
- φορητός πομποδέκτης,
- βαριοπούλα,
- ξιφολόγχη, 2 φυσίγγια και 3 κάλυκες πολεμικού τυφεκίου,
- σιδερογροθιά,
- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
- μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.