Θέλει... δουλειά ακόμα για να μειωθούν τα αδέσποτα!

on .

ADESPOTA

• Συστηματική προσπάθεια καταβάλλει το κυνοκομείο του Δήμου Ιωαννιτών όσον αφορά στη διαχείριση των δεκάδων αδέσποτων σκυλιών που εξακολουθούν να κυκλοφορούν στο κέντρο και στα περίχωρα της πόλης. Μάλιστα έχει καταφέρει να δώσει αρκετά ζώα για υιοθεσία!
Ωστόσο, η στείρωση, ο εμβολιασμός και ο καθαρισμός από παράσιτα δεν αρκούν για να λύσουν το πρόβλημα καθώς υπάρχουν ασυνείδητοι οι οποίοι εξακολουθούν να εγκαταλείπουν τα ζώα τους όταν τα... βαριούνται, με αποτέλεσμα να μη μειώνεται ο πληθυσμός των αδέσποτων, ορισμένα από τα οποία είναι γνωστό πως επιτίθενται σε οχήματα και περαστικούς.
Το ζήτημα αυτό όμως είναι βασική ευθύνη της Πολιτείας, η οποία πρέπει, όπως έχει ήδη προαναγγείλει, να φτιάξει ένα ηλεκτρονικό μητρώο για τους σκύλους συντροφιάς και να φροντίσει να τσιπαριστούν όλα τα ζώα για να είναι εύκολος ο εντοπισμός του ιδιοκτήτη τους.

Στειρώσεων συνέχεια
Θα συνεχιστεί και τον Δεκέμβριο από το κυνοκομείο του Δήμου Ιωαννιτών το πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων ανακοινώθηκε χθες. Όπως ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος για την διαχείριση του κυνοκομείου Νίκος Τσόλης, τα ζώα που στειρώθηκαν ανέρχονται σε 48 στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος της προστασίας των αδέσποτων που διαβιούν στα διοικητικά όρια του Δήμου, παράλληλα με τη συνεχή προσπάθεια που γίνεται για την ευζωία τους αλλά και την προστασία των πολιτών.
Παράλληλα, συνεχίζεται ομαλά και το πρόγραμμα της περισυλλογής, της αποπαρασίτωσης, του εμβολιασμού και της επανατοποθέτησης των ζώων στο περιβάλλον σύμφωνα με τον νόμο, καθώς επίσης οι υιοθεσίες αλλά και η ενημέρωση των μαθητών δημοτικών σχολείων από την κτηνίατρο του Δήμου Χαρά Γκουντουβά.

O Nίκος Τσόλης
Σε δήλωσή του ο Νίκος Τσόλης τονίζει χαρακτηριστικά: «Το στοίχημα της Δημοτικής Αρχής και των αρμοδίων υπηρεσιών είναι να μην υπάρχουν αδέσποτα στους δρόμους αλλά χρειάζεται ακόμα πολύς χρόνος, αρκετή δουλειά και εντατική ενημέρωση για να αντιληφθούν κάποιοι ασυνείδητοι ότι δεν πρέπει να εγκαταλείπουν τα ζώα τους. Μέχρι να επιτευχθεί αυτό ο Δήμος Ιωαννιτών θα μεριμνά για την σωστή διαχείριση των αδέσποτων». Παράλληλα, εκφράζει ευχαριστίες προς την κτηνιατρική ομάδα που πραγματοποιεί τις στειρώσεις, το προσωπικό του Δήμου που ασχολείται με τα αδέσποτα, καθώς επίσης τις φιλοζωικές οργανώσεις και τους φιλόζωους που βρίσκονται δίπλα στα αδέσποτα.

Εύκολη η υιοθεσία
Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπηρεσία της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων του Δήμου Ιωαννιτών προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να υιοθετήσουν χωρίς καμία επιβάρυνση κάποιο από τα διαχειρισμένα αδέσποτα σκυλάκια που φιλοξενούνται προσωρινά στο κυνοκομείο του Δήμου, προσκομίζοντας μόνο φωτοτυπία της αστυνομικής τους ταυτότητας. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26513-61380 και 26513-61165.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ