Σε θερμοσίφωνα έκρυβε φορτίο 22 κιλών χασίς!

on .

NARKOTIKA THERMOSIFONAS 14 12 21

• Η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να μείωσε για ένα μεγάλο διάστημα τις «εισαγωγές» ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία, όμως οι έμποροι φαίνεται ότι άρχισαν να επαναδραστηριοποιούνται εξαντλώντας την εφευρετικότητά τους ώστε να περάσουν τους ελέγχους στα σύνορα.
Χθες αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, εντόπισαν σε περιοχή των Ιωαννίνων και κατάσχεσαν ένα φορτίο βάρους 22 κιλών χασίς. Ο αλλοδαπός δράστης για τη μεταφορά είχε μισθώσει Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και το χασίς το είχε συσκευάσει και το είχε κρύψει μέσα σε ηλεκτρικό θερμοσίφωνα!
Οι αστυνομικοί έκαναν «φύλλο και φτερό» το αυτοκίνητο και έκπληκτοι αντίκρισαν μέσα στον θερμοσίφωνα έναν ταξιδιωτικό σάκο ο οποίος περιείχε 21,9 κιλά χασίς. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν 300 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία κατασχέθηκαν όπως το ίδιο έγινε και με το αυτοκίνητο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση για τυχόν συνεργούς διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Έκλεψαν τηλεοράσεις
Εκτός όμως της σύλληψης του αλλοδαπού μεταφορέα χασίς, οι Αστυνομικές Αρχές της Ηπείρου ταυτοποίησαν τους δράστες δύο κλοπών που έγιναν στο Μονολίθι Πρέβεζας και στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα στο Μονολίθι δύο ημεδαποί έβαλαν στο «μάτι» τηλεοράσεις τουριστικών καταλυμάτων, τα οποία την περίοδο αυτή είναι κλειστά. Την περασμένη εβδομάδα έκλεψαν συνολικά τρεις μαζί με τα τηλεχειριστήριά τους. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πρέβεζας έφτασαν γρήγορα στα ίχνη τους και σε έρευνα που ακολούθησε στα σπίτια των δραστών βρέθηκε μία από τις κλεμμένες τηλεοράσεις, με το τηλεχειριστήριό της, η οποία και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Κλέφτης χάλκινων καλωδίων
Η δεύτερη περίπτωση αφορά υπόθεση κλοπής χάλκινων καλωδίων που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για τα δίκτυα κοινής ωφέλειας και όχι μόνο. Συγκεκριμένα άτομο από αποθήκη της Βιομηχανικής Περιοχής έκλεψε χάλκινα καλώδια κόστους περίπου 2.000 ευρώ. Όμως δεν πρόλαβε να εξαφανιστεί καθώς πολύ γρήγορα αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων ταυτοποίησαν τα στοιχεία του, τον εντόπισαν, βρήκαν και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε για την διάπραξη της κλοπής και τον συνέλαβαν. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και με αυτή οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.