Θλίψη για τον θάνατο του Αθανάσιου Δάλλα...

on .

DALLAS

• Φτωχότερα είναι από χθες τα Γιάννενα και κυρίως η μεγάλη «οικογένεια» των αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής, καθώς έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, ο μεταλλειολόγος μηχανικός, επί σειρά ετών πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Ζωσιμαίας Αθανάσιος (Σάκης) Δάλλας.
Ο εκλιπών, αν και διαμένων μόνιμα στην Αθήνα, έδειχνε διαχρονικά ζωηρό ενδιαφέρον για τα κοινά της ιδιαίτερης πατρίδας του και κατέβαλλε πολλές προσπάθειες για την πόλη.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειχνε ειδικά όσον αφορά στη διαχείριση των Κληροδοτημάτων και των Σχολικών Περιουσιών Ιωαννίνων που προέρχονται από Κληροδοτήματα. Μάλιστα, ο «Π.Λ.» έχει δημοσιεύσει τα τελευταία χρόνια σειρά άρθρων του για τα συγκεκριμένα ζητήματα.
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο, Παρασκευή, ώρα 8 π.μ., στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Κηφισιάς (Καρπάθου 41).

Πορεία και δράση
Ο Αθανάσιος (Σάκης) Δάλλας γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1945, τελείωσε το 1ο Μονοτάξιο Πρότυπο Δημοτικό Σχολείο της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας και αποφοίτησε από το Πρότυπο Εξατάξιο Γυμνάσιο της Ζωσιμαίας Σχολής το 1963.
Το 1969 έλαβε το Δίπλωμα του Μηχανικού Μεταλλείων και Μεταλλουργού Μηχανικού από το Ε.Μ.Π.. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα με αντικείμενο τη μελέτη, κατασκευή και διαχείριση έργων σηράγγων.
Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Μεταλλείων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής Σηράγγων και Υπογείων έργων και Τακτικό Μέλος του Δ.Σ. της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος (Ι.Ε.Ε.Ε.). Παράλληλα, εξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής για την περίοδο 1994 - 2002 και για από το 2015 - 2020.
Ήταν παντρεμένος με την ιστορικό Τρισεύγενη Τσίμπανη – Δάλλα και έχει τρία παιδιά, την Αλίνα, τον Γιάννη και τη Λήδα και δύο εγγόνια, τον Ίωνα και την Άννα Δάλλα. Αφήνει επίσης πίσω την αγαπημένη του αδελφή Ρίτα Πορφύρη - Δάλλα.

***
Ο «Π.Λ.» εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Αθανάσιου Δάλλα και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.