Πλούσιος ο απολογισμός του ΟΚΠΑΠΑ για το 2021

on .

Unknown

• Ένα σύντομο απολογισμό για τις δράσεις και τις προσπάθειες που πραγματοποιήθηκαν στον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. του Δήμου Ιωαννιτών κάνει η Διοίκησή του, με την ευκαιρία της λήξης του 2021.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
- Το 2021 δημιουργήθηκαν και λειτουργούν δύο νέα παραρτήματα του Κέντρου Κοινότητας: το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας και το Παράρτημα Ρομά, εξυπηρετώντας τις ανάγκες μιας ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας του Δήμου.
- Ολοκληρώθηκε η πυρασφάλεια των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, έργο ιδιαίτερης σημασίας τόσο για την ορθή λειτουργία τους όσο και για την ασφάλεια παιδιών και εργαζομένων.
- Είναι έτοιμο για συμβασιοποίηση το μεγάλο έργο που 1,1 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, έργο που με την ολοκλήρωσή του θα δώσει πιο ασφαλείς, πιο όμορφους και πιο λειτουργικούς σταθμούς για χρήση από βρέφη και νήπια. Ξεκίνησε η διαδικασία για την δημιουργία Β΄ βρεφικού τμήματος στον 9ο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ανατολής.
- Αγοράστηκε λεωφορείο - mini Bus για τις ανάγκες μετακίνησης των δικαιούχων του Κ.Δ.Α.Π. με.Α για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών αυτών και εμπλουτίστηκε ο χώρος του Κ.Δ.Α.Π. με.Α με όργανα εργοθεραπείας και φυσιοθεραπείας παρέχοντας ένα σύγχρονο περιβάλλον για εξειδικευμένη παρέμβαση στα παιδιά αυτά.
-Οι δομές του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. που εξυπηρετούν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες συνέχισαν τη δράση τους και αύξησαν τον αριθμό των ωφελούμενων στην διάρκεια του έτους. Κοινωνικό Παντοπωλείο , Κοινωνικό Φαρμακείο, Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, Κ.Η.Φ.Η., Κέντρο Κοινότητας, Ξενώνας Γυναικών Θυμάτων βίας και των παιδιών τους και Υπνωτήριο Αστέγων. Όλες αυτές οι δομές προσφέρανε υπηρεσίες με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπό μας.
Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση «για την επίτευξη των παραπάνω υπήρξε συνεργασία των υπηρεσιών του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α., των υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών, της Περιφέρειας Ηπείρου, της ΕΕΤΑΑ και του Υπουργείου Εσωτερικών. Οι ανάγκες της κοινωνίας μας είναι πολλές και με την πανδημία γίνανε ακόμη περισσότερες. Το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι του Ν.Π.Δ.Δ. Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. του Δήμου Ιωαννιτών θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους και το 2022 με σκοπό την ανακούφιση και στήριξη ακόμη περισσοτέρων συνανθρώπων μας».