Νέα Προεδρεία σε Δήμο και Περιφέρεια Ηπείρου

on .

MPRAIMH KAXRIMANHS PROEDREIO 9 1 22

• Οι πρώτες δια ζώσης συνεδριάσεις για το 2022 που πραγματοποιήθηκαν χθες σε Δήμο Ιωαννιτών και Περιφέρεια αφορούσαν την εκλογή των Προεδρείων τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, καθώς και των μελών διαφόρων Επιτροπών.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου
Τον Πρόεδρο και τα μέλη του Προεδρείου του για τη διετία 2022-2023 εξέλεξε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.
Πρόεδρος εξελέγη η Σταυρούλα Μπραΐμη - Μπότση (από την «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη»). Αντιπρόεδρος ο Δημήτριος Τρομπούκης (από το «Κοινό των Ηπειρωτών») και Γραμματέας ο Δημήτριος Γκαμπρέλας (από τους «Ορίζοντες Ηπείρου»).
Μετά την εκλογή της η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη - Μπότση, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και την παράταξή της που ανανέωσαν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί με συγκλίσεις και συνθέσεις, με υπομονή, εργατικότητα και προσήλωση στους στόχους μας, να οδηγήσουμε την Ήπειρο εκεί που της αξίζει. Με τη δέσμευση εκ μέρους μου ότι θα συνεχίσω να είναι πρόεδρος όλων των Περιφερειακών Συμβούλων, εύχομαι ολόψυχα μια καλή χρονιά με υγεία, έμπνευση, αλληλεγγύη και δημιουργικότητα».

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής
Το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνέχεια εξέλεξε την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, που έχει την εξής σύνθεση:
Τακτικά μέλη
Από την πλειοψηφία: Παναγιώτα Ναυρόζογλου, Δημήτρης Βαρέλης, Πρόδρομος Γαϊτανίδης, Ιωάννης Κατέρης, Βασίλειος Καλούδης.
Από τη μειοψηφία: Γιώργος Ζάψας («Κοινό των Ηπειρωτών»), Δημήτρης Παππάς («Ορίζοντες Ηπείρου»), Δημήτριος Δημήτριου («Ήπειρος Όλον»).
Αναπληρωματικά μέλη
Από την πλειοψηφία: Αναστασία Σίμου - Τάσιου, Χάρης Λαζάνης , Σταυρούλα Τσιάρα, Αχιλλέας Γκούμας, Παναγιώτα Μητροκώστα.
Από την Μειοψηφία: Αριστείδης Σπέγγος («Κοινό των Ηπειρωτών»), Σπυρίδων Ριζόπουλος («Ορίζοντες Ηπείρου»), Μαργαρίτα Κιτσανού («Ήπειρος Όλον»).

Στο Δήμο Ιωαννιτών
Η διαδικασία στο Δήμο Ιωαννιτών πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα.
Για την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου προτάθηκε από τον Δήμαρχο Μ. Ελισάφ ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο οποίος συγκέντρωσε 28 ψήφους ενώ υπήρξαν δέκα λευκά ψηφοδέλτια και δύο άκυρα). Αμέσως μετά την επανεκλογή του ευχαρίστησε όλους τους δημοτικούς συμβούλους για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, διαβεβαιώνοντας ότι το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου θα εργαστεί με αντικειμενικότητα και αμεροληψία.
Για την θέση του αντιπροέδρου προτάθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών - Νέα Γιάννενα» Θωμά Μπέγκα ο Γεώργιος Βίνης, ο οποίος συγκέντρωσε 20 ψήφους, ενώ υπήρξαν 20 λευκά ψηφοδέλτια και ένα άκυρο. «Θα εργαστούμε όλοι συλλογικά και υπεύθυνα ώστε ο απολογισμός του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι θετικός» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Για την θέση του Γραμματέα προτάθηκε από την επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023» Τ. Καλογιάννη ο Στάθης Σιούτης, ο οποίος έλαβε 27 ψήφους, ενώ υπήρξαν 13 λευκά ψηφοδέλτια και ένα άκυρο. Αμέσως μετά ευχαρίστησε όλο το Σώμα και δεσμεύτηκε να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Από την ψηφοφορία απείχαν η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Όλυ Τσουμάνη και ο Ιωάννης Λυκογιώργος.

Τα μέλη Επιτροπών
Από το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρώτη ειδική συνεδρίαση εξελέγησαν έξι μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και έξι της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
- Για την Οικονομική Επιτροπή, εξελέγησαν ως τακτικά μέλη οι: Ελένη Ακονίδου, Φώτης Βάββας και Στέφανος Μάντζιος από την παράταξη του Δημάρχου, Θωμάς Γιωτίτσας και Στέφανος Ζούμπας από την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» και Βασίλης Κοσμάς από την παράταξη «Ιωάννινα 2023».
Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι: Βασίλης Βλέτσας, Ιωάννης Αϊβατίδης, Ιωάννης Τσίμαρης, Ιωάννης Λιόντος, Δημήτρης Νάστος και Σπυρίδων Γκίζας.
-  Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τακτικά μέλη εξελέγησαν: Νικόλαος Σιορόκας, Γιάννης Τσίμαρης και Νικόλαος Τσόλης από την παράταξη του Δημάρχου, Γεωργία Γιώτη και Στέφανος Σίντος από την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» και Γιώργος Λαδιάς από την παράταξη «Ιωάννινα 2023».
Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι: Ιωάννα Αθανασίου Μαμακή, Ελένη Ακονίδου, Φώτης Βάββας, Βασιλική Μέγα, Ηλίας Αρλέτος και Βασίλειος Αργύρης.
Από την διαδικασία απείχαν η παράταξη «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή», η Όλυ Τσουμάνη, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ο Χρήστος Πατσιούρας, επικεφαλής της «Αριστερής Παρέμβασης», καταγγέλλοντας ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις του «νόμου Θεοδωρικάκου».