Ολοκληρώνεται η ένταξη των Ταμείων στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση

on .

SYNTAGOGRAFHSH

• Ολοκληρώνεται η ένταξη των ασφαλιστικών ταμείων στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και «άρα όλοι οι πολίτες πια θα έχουν πρόσβαση στις ψηφιακές υπηρεσίες» ανέφερε σε συνέντευξή του ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.
Μιλώντας στην εφημερίδα Real news ο υπουργός υπογράμμισε τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών που χρησιμοποιούν το σύστημα της άυλης συνταγογράφησης, καθώς «το ποσοστό των συνταγών και των παραπεμπτικών που εκδίδονται άυλα ανεβαίνει διαρκώς και κινείται πλέον πάνω από 38%, ενώ πολλές μέρες ξεπερνά το 40%», ενώ μίλησε και για τον ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο υγείας που σχεδιάζει το υπουργείο, «όπου θα υπάρχει όλο το ιατρικό ιστορικό του πολίτη».
Για την εφαρμογή ταυτοπροσωπίας σε σχέση με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι «στρατηγική μας για τα στοιχεία ταυτοποίησης είναι να περνάνε βήμα - βήμα στην ψηφιακή εποχή. Έγινε η αρχή με το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για ελέγχους των πιστοποιητικών σύμφωνα με τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της COVID-19». Όπως ανέφερε, «σχεδιάζουμε την επέκταση της υπηρεσίας με την εισαγωγή της ταυτότητας στο wallet, αλλά και του διπλώματος οδήγησης, και σε λίγους μήνες θα δούμε την υλοποίηση».