Πιο τσουχτερό το κρύο αλλά χωρίς τους ισχυρούς ανέμους

on .

kymata

• Τις... άγριες διαθέσεις του δείχνει για πρώτη φορά τόσο έντονα ο φετινός χειμώνας, αν και στην Ήπειρο σε γενικές γραμμές τα φαινόμενα δεν ήταν ακραία, με εξαίρεση τους ισχυρούς βοριάδες που φυσούν τις δύο τελευταίες ημέρες στην περιοχή μας, προκαλώντας προβλήματα διαφόρων ειδών (στη φωτό χθεσινή εικόνα της λίμνης Παμβώτιδας).
Μεταξύ άλλων, οι άνεμοι παρέσυραν χθες τέντες ανά την πόλη και διάφορα μικροαντικείμενα που έφυγαν από μπαλκόνια και ταράτσες χωρίς, ευτυχώς, να προκαλέσουν τραυματισμούς διερχόμενων πολιτών. Προβλήματα αντιμετώπισαν και περίπτερα, με τους υπευθύνους τους να μαζεύουν πράγματα που πήρε ο αέρας.
Εξάλλου, λόγω των ισχυρών βοριάδων δέντρο έπεσε χθες πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ, ενώ στη συνέχεια έπεσε και κολώνα της ΔΕΗ στην περιοχή της Δουραχάνης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας οι γεωτρήσεις στην περιοχή των Λογγάδων κα να σημειωθεί διακοπή της υδροδότησης στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας. Συνεργείο της ΔΕΗ έσπευσε στο σημείο αυτό προκειμένου να αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση και κατά συνέπεια και την υδροδότηση στην περιοχή.

Διήμερο με κρύο
Αρκετό χιόνι έπεσε χθες στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων, κυρίως στην περιοχή Μετσόβου, Μηλιάς και Διστράτου Κόνιτσας. Όσο για τον υδράργυρο, αυτός κατρακύλησε ακόμη και στους μείον έξι βαθμούς στο Μέτσοβο.
Σήμερα, Πέμπτη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το κρύο θα είναι ακόμα πιο τσουχτερό σε όλη την Ήπειρο και φυσικά και στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, όπου η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από μείον δύο έως ένα βαθμό Κελσίου. Οι άνεμοι θα μετριαστούν και θα πνέουν από Βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση μέχρι τρία Μποφόρ. Κατά τα άλλα, η ηλιοφάνεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού. Λίγο καλύτερα θα γίνουν τα πράγματα από αύριο, Παρασκευή.

Έρχεται ο Χρ. Στυλιανίδης
Στο μεταξύ, στα Γιάννενα θα βρεθεί το ερχόμενο Σάββατο ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, όχι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων των ημερών, αλλά για να παραστεί στην παράδοση – παραλαβή οχημάτων από την Περιφέρεια Ηπείρου στους μικρότερους Δήμους της περιοχής μας με στόχο την ενίσχυση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Πρόκειται για επιβατικά αυτοκίνητα τύπου pickup 4x4.
Στην τελετή, η οποία θα γίνει ώρα 11 π.μ. στο χώρο του εργοταξίου της Περιφέρειας δίπλα από το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, θα παραστούν επίσης ο Γεν. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ