Με ψεύτικη αγγελία πώλησης Ι.Χ. απέσπασαν 18.000 ευρώ!

on .

EMAIL INTERNET APATH

• Φούντωσαν ξανά οι διαδικτυακές απάτες στην Ήπειρο, καθώς δεν περνά μέρα που το αστυνομικό δελτίο να μην περιλαμβάνει και ένα τέτοιο περιστατικό. Μάλιστα οι τελευταίες υποθέσεις που εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ. αφορούσαν εξαπάτηση πολιτών με αφορμή αγγελία για πώληση αυτοκινήτων. Η πρώτη καταγράφηκε στα Γιάννενα (σχετικά έγραψε στο χθεσινό φύλλο ο «Π.Λ.») και χθες όπως έκανε γνωστό η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίηθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας πέντε ημεδαποί που εμπλέκονται σε τέτοιου είδους απάτες, καταφέρνοντας μέσα σε διάστημα λίγων μηνών να αποσπάσουν από τα θύματά τους 17.820 ευρώ!

Πέντε υποθέσεις

Πιο συγκεκριμένα στην Άρτα ύστερα από μεθοδική έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών γυναικών και δυο ανδρών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ειδικότερα οι κατηγορούμενοι είχαν αναρτήσει αγγελία για την πώληση αυτοκινήτου μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Στη συνέχεια έπειθαν υποψήφιους αγοραστές να καταβάλουν για την αγορά του χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς που τους υποδείκνυαν, ενώ τους απέστελναν και πλαστά παραστατικά τραπεζικών συναλλαγών, όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση των Ιωαννίνων. Όταν η απάτη γίνονταν αντιληπτή, οι απατεώνες διέκοπταν κάθε επικοινωνία με τους υποψήφιους αγοραστές.

Με τον παραπάνω τρόπο διαπιστώθηκε ότι από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2021 είχαν καταφέρει να αποσπάσουν σε τέσσερις περιπτώσεις το συνολικό χρηματικό ποσό των 17.820 ευρώ. Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά Σε περιοχή των Ιωαννίνων συνελήφθησαν ένας άνδρας και μια γυναίκα για κατοχή ναρκωτικών. Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν νάιλον συσκευασία με 71,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Με ευρωπαϊκό ένταλμα…

Μεταμεσονύκτιες ώρες συνελήφθη στα Γιάννενα διεθνώς διωκόμενος ημεδαπός από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα SIRENE της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των ιταλικών αρχών για λαθραία διακίνηση καπνού.