Στο Επιμελητήριο «σφάζονται» για προβολή και αξιώματα!

on .

EPIMELHTHRIO IOANNINON EISODOS

• Σε μια περίοδο που ο επιχειρηματικός κόσμος είναι αντιμέτωπος με πολύπλευρη κρίση, ο κατ’ εξοχήν επαγγελματικός φορέας του, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων έχει βυθιστεί στην εσωστρέφεια και στην ανυπαρξία του.
Τα τελευταία δύο -σχεδόν- χρόνια η δημοσιότητα που «αποκτά» δεν οφείλεται σε κάποια δράση του, αλλά στις εσωτερικές- διοικητικές έριδες για την «μοιρασιά» της εξουσίας και την ατομική προβολή εκείνων, που κατά τα άλλα, εκλέχτηκαν για να υπηρετήσουν το κοινό συμφέρον των επαγγελματιών.
Ευθύνες για την πορεία που έχει πάρει το Επιμελητήριο -που κάποιοι ξεχνούν ότι είναι θεσμός- έχουν όλοι. Πρώτα και κύρια όμως ο επικεφαλής του, Πρόεδρος Δ. Δημητρίου, ο οποίος θα έπρεπε να συνθέτει απόψεις, να διευκολύνει το διάλογο και την επικοινωνία των παρατάξεων και να εξέφραζε την κεντρική κατεύθυνση των θέσεών τους.
Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή με ό,τι συμβαίνει από την ημέρα που ανέλαβε την Προεδρία στο πλαίσιο της συμφωνίας που είχε κάνει με την παράταξη «Ανεξάρτητο Επιμελητήριο», την οποία ουσιαστικά έθεσε στο περιθώριο μετά την εξασφάλιση της συμφωνηθείσας εκλογής του. Ο κ. Δημητρίου έχει κατηγορηθεί τόσο από τον πρώην «συνοδοιπόρο» του Ιωάννη Μήτση, όσο και από την παράταξη του κ. Γρηγόρη Γκίκα για προσωπική πολιτική, προσωπικές απόψεις τις οποίες δημοσιοποιεί με τον τίτλο του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου και για συστηματική αδιαφορία του να συζητήσει στο Δ.Σ. μείζονος σημασίας θέματα για τα οποία όμως τοποθετείται δημόσια.

«Πολεμικό κλίμα»...
Νέο «επεισόδιο» στο ούτως ή άλλως «πολεμικό κλίμα» που υπάρχει εντός του Δ.Σ. έγινε κατά τη διάρκεια της ψήφισης του προϋπολογισμού του Επιμελητηρίου για το 2022, ο οποίος εγκρίθηκε με τη διπλή ψήφο του Προέδρου του, του κ. Δημητρίου δηλαδή. Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ιωάννης Μήτσης, κατήγγειλε ευθέως για «ευτελισμό του επιμελητηριακού θεσμού» από τον κ. Δημητρίου και καταστρατήγηση των διατάξεων του επιμελητηριακού νόμου. Ενδεικτικό του κλίματος καχυποψίας που έχει αναπτυχθεί εντός του Επιμελητηρίου, είναι οι αναφορές του κ. Μήτση, ότι ο κ. Δημητρίου μαζί με μια πλειάδα ανθρώπων της παράταξής του «ξεκίνησε έναν αγώνα λασπολογίας εις βάρος μου με στόχο τη φίμωσή μου- εξόντωσή μου, από τα αξιώματα που κατέχω...».
Όσον αφορά τον προϋπολογισμό, ο κ. Μήτσης υποστήριξε ότι δείχνει «την ανυπαρξία της διοίκησης σε όραμα και ελπίδα για το μέλλον του επιχειρείν στο νομό μας». Τον χαρακτήρισε δε «προϋπολογισμό παρακμής», ενώ καυτηρίασε το γεγονός ότι ζητά την πρόσληψη μηχανικού για το νέο κτήριο του Επιμελητηρίου, χωρίς αυτό να φαίνεται πουθενά στους επιμέρους κωδικούς ανέγερσης κλπ.