«Σήριαλ» με πολλά επεισόδια κατάντησε το Κλειστό Ξιφασκίας!

on .

PERIFEREIA HPEIROY

• Για πολύ καιρό φαίνεται πως θα συνεχίσει να απασχολεί ακόμη τη Γιαννιώτικη κοινή γνώμη το θέμα του πρ. Κλειστού Ξιφασκίας, καθώς ο τρόπος που έχει επιλέξει η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου να διαχειριστεί την όλη διαδικασία, προκαλεί αντιδράσεις σε αυτοδιοικητικές παρατάξεις και κόμματα, αλλά και ερωτήματα τα οποία ζητούν απαντήσεις. 

Τελευταία η συζήτηση… ζωντάνεψε και για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας, με αποτέλεσμα η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου να προβαίνει χθες σε νέες… διευκρινίσεις για τις δυο αυτές σημαντικές πρωτοβουλίες, οι οποίες -όπως τονίζει- προσθέτουν και δεν αφαιρούν από την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας. 

Για το Κλειστό

Σχετικά με το πρ. Κλειστό Ξιφασκίας, για το οποίο η Περιφερειακή Αρχή δέχεται και τα περισσότερα πυρά, στην χθεσινή ανακοίνωση αποφεύγει να κάνει αναφορά στο συνολικό κόστος, σημειώνοντας ότι «δεν προκαλεί εντύπωση η απόπειρα ορισμένων να απαξιώσουν την πρωτοβουλία, η οποία στο τελικό της στάδιο θα «προικοδοτήσει» την πρωτεύουσα της Ηπείρου με ένα σύγχρονο Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων». 

Σπεύδει όμως να διευκρινίσει ότι «και εγκρίσεις θα ζητηθούν, και  μελέτες θα γίνουν και άδειες θα εκδοθούν. Όλα στην ώρα τους»!

Κάνει λόγο για εμμονή ή και ροπή ορισμένων στην παραπληροφόρηση, επαναλαμβάνοντας ότι «η Περιφέρεια Ηπείρου έχει υπογράψει δύο συμβάσεις με την ΙΝΤΡΑΚΑΤ  Α.Ε., ύψους 1.227.000 (με ΦΠΑ) η κάθε μία, η οποία περιλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο το κόστος της αποσυναρμολόγησης και παραλαβής μόνο του σκελετού των δύο κλειστών (Ξιφασκίας) και Προπονητηρίου (μπάσκετ) συν ένα ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος». 

«Άστοχη η σύγκριση»! 

Όσον αφορά στην σύγκριση με την αντίστοιχη προσπάθεια του Δήμου Αλεξανδρούπολης, την χαρακτηρίζει και άκαιρη και άστοχη, καθώς, όπως αναφέρει «αφορά το μεγάλο γήπεδο μπάσκετ με το σύνολο των υλικών του, ενώ η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει παραλάβει από τα δύο κλειστά (Ξιφασκίας - προπονητηρίου) ούτε πλαγιοκαλύψεις, ούτε οροφοκαλύψεις, ούτε και κλιματιστικά καθώς κρίθηκαν ότι είναι ασύμφορα λόγω παλαιότερης τεχνολογίας. Όλες δε οι εργασίες αποσυναρμολόγησης και μεταφοράς έγιναν από τεχνικό σύμβουλο».

Κλείνοντας την παρέμβασή της για το θέμα αναφέρει: «Προκαλεί δε θυμηδία, ορισμένοι να εγκαλούν την Περιφέρεια Ηπείρου για έλλειψη «σχεδιασμού», «μελετών», για «προχειρότητα» κλπ και την ίδια στιγμή να επικαλούνται τον δήθεν προγραμματισμό του Β΄ Κλειστού Γυμναστηρίου Ιωαννίνων των 15 εκ. ευρώ, που είναι η επιτομή του προεκλογικού εμπαιγμού και της κοροϊδίας των Ηπειρωτών» 

Για το Πάρκο Τεχνολογίας 

Σχετικά στο Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, επισημαίνει ότι «μόλις την περασμένη εβδομάδα έγινε αναλυτική συζήτηση και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στην οποία δόθηκαν απαντήσεις. Αν ορισμένοι θεωρούν ότι προτείνοντας άλλες ανέφικτες  ιδέες ή διαδικασίες που θα οδηγούσαν σε «ναυάγιο» την όλη προσπάθεια, ας γνωρίζουν ότι οι τακτικισμοί δεν έχουν θέση στο συγκεκριμένο θέμα».

 Και τονίζει: «η Περιφερειακή Αρχή είναι ανοικτή σε προτάσεις και θα δοθεί η δυνατότητα για ένταξη και άλλων επιχειρήσεων έρευνας, χωρίς όμως να αλλοιώνεται ο βασικός προσανατολισμός του Πάρκου. Σε αυτό που καλούνται να πάρουν όλοι θέση, είναι στο αν χρειάζεται η περιοχή μας τις μεγάλες (και μάλιστα παγκόσμιας εμβέλειας) εταιρείες και τις επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας. Συμφωνούν ναι ή όχι;».