«Μοιράζουν» αδιακρίτως υπερωρίες στη ΔΕΥΑΙ!

on .

DEYAI SHMA PORTA 6 11 19

• Μείζον θέμα δημιουργείται για τη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων και τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ για την απόφασή τους να δίνουν αδιακρίτως υπερωρίες στο προσωπικό της επιχείρησης. 

Η απόφαση αυτή, την οποία έφερε στη δημοσιότητα η παράταξη του πρώην Δημάρχου Θ. Μπέγκα «Ενότητα Πολιτών - Νέα Γιάννενα» προκαλεί αίσθηση καθώς λαμβάνεται σε μια περίοδο που η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών πιέζεται οικονομικά, πολλοί δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ύδρευσης, ενώ και η ίδια η ΔΕΥΑΙ ζητά την παρέμβαση της Πολιτείας για να αντιμετωπίσει το επιπλέον κόστος λειτουργίας που προκύπτει από την αλματώδη αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η παράταξη «Ενότητα Πολιτών - Νέα Γιάννενα» σε χθεσινή της ανακοίνωση αναφέρει ότι το θέμα οριζόντιας χορήγησης υπερωριών είχε τεθεί πριν από ένα δίμηνο, αλλά αποσύρθηκε για να το επαναφέρει τελικό στο προχθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο. 

«Κι ενώ η παράταξή μας -εξηγεί- συναίνεσε στην καθιέρωση της 24ωρης λειτουργιάς της επιχείρησης καθώς και τις Κυριακές και εξαιρέσιμες μέρες, μια δίκαιη απόφαση που αποκαθιστά μια αδικία στον τρόπο αμοιβής των εργαζομένων στον βιολογικό, το αντλιοστάσιο της Κρύας και το υπόλοιπο εργατοτεχνικό προσωπικό, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ και τα μέλη του Δ.Σ. που προέρχονται από τη Δημοτική Αρχή με μια σαφή πολιτική απόφαση, έρχονται να επιβαρύνουν με αρκετές χιλιάδες ευρώ τον προϋπολογισμό της Επιχείρησης δίνοντας αδιακρίτως υπερωρίες ακόμα και στους διοικητικούς υπαλλήλους».

Ο εκπρόσωπος της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ, Θωμάς Γιωτίτσας, κατήγγειλε την απόφασή αυτή, την καταψήφισε και δήλωσε υπέρ της αναγνώρισης υπερωριών μόνο για το εργατοτεχνικό προσωπικό της επιχείρησης που πραγματικά δουλεύουν πολλές φορές εκτός ωραρίων.

Καταλήγοντας η «Ενότητα Πολιτών - Νέα Γιάννενα», τονίζει: «Η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ ενώ διαμαρτύρεται και ζητά κρατική παρέμβαση για την αύξηση της τιμής του ρεύματος η οποία έχει εκτοξεύσει το κόστος λειτουργίας, αποδεικνύει και με αυτή της την απόφαση ότι σε μια εποχή που τα νοικοκυριά στενάζουν από τις αυξήσεις στην ενέργεια και τους υψηλούς λογαριασμούς του νερού, αντί να εργαστεί στην κατεύθυνση ανακούφισής τους, κοιτάζει πως θα χαϊδέψει αυτιά, φορτώνοντας αχρείαστα βάρη στα ταμεία της».

.