Μία πρωτοπόρα επέμβαση για αποκατάσταση ανευρύσματος!

on .

EPEMBASH XEIROYRGEIO

 Άλλη μία απαιτητική χειρουργική επέμβαση έλαβε χώρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το επιστημονικό προσωπικό του οποίου αποδεικνύει διαρκώς ότι βρίσκεται στην πρωτοπορία σε πανελλαδικό επίπεδο όσον αφορά στις υπηρεσίες που προσφέρει στους ασθενείς.

Αυτή τη φορά η επέμβαση έγινε από την Αγγειοχειρουργική Μονάδα της Χειρουργικής Kλινικής του Π.Γ.Ν.Ι. (Διευθυντής της είναι ο καθηγητής Μ. Μήτσης) και αφορούσε σε χειρουργική αποκατάσταση Θωρακοκοιλιακού Ανευρύσματος Τύπου ΙΙ. Πρόκειται για εγχείρηση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στα Γιάννενα, η οποία ήταν ιδιαίτερα απαιτητική. Όπως, εξάλλου, αναφέρεται σε σχετική χθεσινή ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, τέτοιου είδους ανευρύσματα λόγω της μεγάλης έκτασής τους εντός της αορτής, χειρουργούνται σε δύο στάδια και συνδέονται με υψηλά ποσοστά θνητότητας και θνησιμότητας. 

Οι επιστήμονες

Επικεφαλής της πολύπλοκης επέμβασης και στα δύο στάδια, ήταν ο ΕΒ΄ Αγγειοχειρουργικής, Δρ. Γιώργος Καραολάνης με την υπόλοιπη Αγγειοχειρουργική ομάδα και τον ΕΑ΄ Καρδιολογίας, Δρ. Δημήτρη Νίκα. Η εγχείρηση ήταν πολύωρη και στη διεξαγωγή της καταλυτικό ρόλο έπαιξε η αναισθησιολογική ομάδα του Νοσοκομείου με επικεφαλής τον αναπλ. Καθηγητή Δρ. Π. Τζίμα καθώς και την ΕΑ΄ Αναισθησιολογίας Κ. Παντελαίου, ενώ επισημαίνεται ακόμα ο σπουδαίος ρόλος που είχε για ακόμα μία φορά το έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό του Χειρουργείου και της Χειρουργικής Κλινικής. 

Πρωτοπόρα επέμβαση

Η Διοίκηση του Πανεπ. Νοσοκομείου Ιωαννίνων συγχαίρει δημόσια τους γιατρούς και νοσηλευτές για την πρωτοπόρα επέμβαση και την άριστη, όπως τη χαρακτηρίζει, διαχείρισης του ασθενούς, ο οποίος βρίσκεται πλέον σε διαδικασία ανάρρωσης.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «επεμβάσεις τέτοιου τύπου δεν απαιτούν μόνο εξειδικευμένες γνώσεις από πλευράς ιατρών, αλλά και τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό τον οποίο το Π.Γ.Ν.Ι. προσφέρει στους ιατρούς αλλά και εξελίσσει λόγω των αναγκών που δημιουργούνται. Ο συνδυασμός των παραπάνω, έθεσε τις βάσεις για την πραγματοποίηση τέτοιων επεμβάσεων στο νοσοκομείο μας, επεμβάσεις που πραγματοποιούνται σε ελάχιστα εξειδικευμένα κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού».