Είχαν ρημάξει καταλύτες αυτοκινήτων και εργαλεία από συνεργεία στα Γιάννενα

on .

PERIPOLIKO

• Καταλύτες αυτοκινήτων και εργαλεία από συνεργεία είχε βάλει στο μάτι ένας άνδρας στα Γιάννενα, με τη λεία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τα 12.500 ευρώ το χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάρτιο! 

Ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.  Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, από τον περασμένο Φεβρουάριο, ο κατηγορούμενος οργανώθηκε με άγνωστο συνεργό του με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και ειδικά καταλυτών αυτοκινήτων. 

Για το σκοπό αυτό, προέβαιναν προηγουμένως στην κατόπτευση κυρίως συνεργείων της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων, στον εξωτερικό χώρο των οποίων εισέρχονταν σε μεταγενέστερο χρόνο και αφαιρούσαν καταλύτες και - κατά περίπτωση – εργαλεία. Μέσα σ’ ένα δίμηνο λοιπόν διακριβώθηκε ότι με αυτόν τον τρόπο διέπραξαν 4 κλοπές και μία απόπειρα, αφαιρώντας συνολικά 41 καταλύτες και διάφορα εργαλεία.

Συνελήφθη για κλοπές 

Στη σύλληψη ημεδαπού προχώρησαν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές.  Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κλήθηκαν και μετέβησαν άμεσα σε περιοχή των Ιωαννίνων, όπου συνέλαβαν τον ημεδαπό, ο οποίος είχε γίνει αντιληπτός από περιοίκους, όταν αφαίρεσε από ανασφάλιστο αυτοκίνητο πορτοφόλι με μικρό χρηματικό ποσό.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, το πρωί της ίδιας ημέρας ο δράστης είχε αφαιρέσει από την ταμειακή μηχανή γυμναστηρίου στα Ιωάννινα το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ. Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε κλεμμένο ποδήλατο.  

Διαδικτυακή απάτη

Δικογραφία σε βάρος μιας γυναίκας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων για απάτη μέσω διαδικτύου, στο πλαίσιο αγοραπωλησίας. Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, η κατηγορούμενη κατάφερε να πείσει ημεδαπή, να της καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό της για αγορά ειδών ένδυσης από αγγελία μέσω ιστοσελίδας που είχε αναρτήσει, χωρίς να προβεί ποτέ στην αποστολή τους. 

Με στιλέτο και μαχαίρι!

Στο Πέραμα Ιωαννίνων συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) ημεδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στιλέτο και μαχαίρι, μήκους 15 και 18 εκατοστών, αντίστοιχα.

Φυγόποινοι σε Γιάννενα – Κακαβιά

Δύο αλλοδαποί φυγόποινοι συνελήφθησαν σε Γιάννενα και Κακαβιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων και το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς. Ειδικότερα, εκκρεμούσαν:

• σε βάρος του ενός καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

• σε βάρος του άλλου, καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

 Συλλήψεις για ηχορύπανση!

Σε τέσσερις συλλήψεις υπευθύνων λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος προέβησαν νυχτερινές ώρες αστυνομικοί σε όλη την Ήπειρο, στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων που διενεργούνται για την προστασία του κοινού από θορύβους μουσικής καταστημάτων διασκέδασης. 

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρεις στα Γιάννενα και ένας στην Πρέβεζα, οι οποίοι έκαναν χρήση μουσικής στα καταστήματα που εργάζονταν, υπερβαίνοντας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου. 

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες επρόκειτο να υποβληθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. 

Οδηγούσε μεθυσμένος 

Πρώτες πρωινές ώρες στην  Άρτα συνελήφθη ένας άνδρας, διότι όπως διαπιστώθηκε ύστερα από αλκοτέστ, οδηγούσε αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.