Με τη «βούλα» προπονητής του ΠΑΣ ο Θανάσης Στάικος

on .

STAIKOS THANASHS

• Σε αλλαγή σελίδας στην τεχνική ηγεσία προχώρησε χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης -αν και ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με τον Ηρακλή Μεταξά- εμπιστεύθηκε και επέλεξε τον Θανάση Στάικο -όπως χθες έγραψε ο «Π.Λ.»- να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Γιαννιωτών και να είναι ο νέος προπονητής για τη σεζόν 2022-23. 

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε χτες την πρόσληψη του Στάικου σε αυτό το πόστο, αποφεύγοντας να αναφερθεί στο ζήτημα με τον Μεταξά. Ως εκ τούτου παραμένει επισήμως άγνωστο αν ο Αστέρας Τρίπολης ή κάποια άλλη ομάδα κάλυψε τη ρήτρα αποδέσμευσης ή αν υπήρξε κάποια άλλη είδους συμφωνία για να μείνει ελεύθερος ο 54χρονος προπονητής.  

Το προπονητικό τιμ 

Βοηθός του Στάικου και αναλυτής αγώνων θα είναι ο Χαράλαμπος Πενταρβάνης, με τον οποίο ο κ. Στάικος έχει συνεργαστεί κατά το παρελθόν και είναι δική του επιλογή. Ο Πενταρβάνης έχει εργαστεί στο παρελθόν σε ομάδες όπως η Δόξα Δράμας, η Καλλιθέα, η Ερμιονίδα και πιο πριν σε ερασιτεχνικές αθηναϊκές ομάδες όπως ο Προφήτης Ηλία Πειραιά και ο Καραβάς. Επίσης, στο τεχνικό τιμ μπαίνει και ο Βασίλης Αργυρίου. Ο 56χρονος προπονητής είναι κάτοχος του απαραίτητου διπλώματος UEFA-Pro και έχει διατελέσει σε αρκετές ομάδες βοηθός προπονητή όπως πχ στη Νάουσα, στην Επισκοπή, στη Λάρισα, στον Απόλλωνα Λάρισας, την Τρίγλια και στον Καραϊσκάκη Άρτας, ενώ στην αρτινή ομάδα ήταν και πρώτος προπονητής για περίπου 4 μήνες το 2021. 

Το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο συμπληρώνεται με τον προπονητή φυσικής κατάστασης Γιάννη Ντουρουντό που επιστρέφει στον ΠΑΣ και αντικαθιστά τον Θωμά Γιαννιτόπουλο, αλλά και τον προπονητή τερματοφυλάκων Σλόμπονταν Σουίτσα που παραμένει στη θέση του. Ήταν γνωστό ότι ο Ντουρουντός είχε αποχωρήσει από τη θέση τον περσινό Οκτώβριο κατόπιν διαφωνίας του με τον Ηρακλή Μεταξά. Εργάστηκε μαζί με τον Σάββα Παντελίδη στην Κύπρο και στην ΑΕ Λεμεσού, ωστόσο διατηρούσε άριστες σχέσεις με τους ανθρώπους στο εσωτερικό της ομάδας, αλλά και τη διοίκηση Χριστοβασίλη. 

 Οι πρώτες δηλώσεις 

Χθες ο νέος προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Θανάσης Στάικος, έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μιλώντας σε αθηναϊκό αθλητικό ραδιόφωνο. Ο 42χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στην αγωνιστική φιλοσοφία που θα επιχειρήσει να περάσει στον ΠΑΣ ενόψει της νέας σεζόν, ενώ εκτίμησε πως δεν θα είναι εύκολο να επαναληφθεί η εντυπωσιακή πορεία της φετινής σεζόν.

Απαντώντας στις επιλογές Χριστοβασίλη, ο κ. Στάικος δήλωσε: «Ο κ. Χριστοβασίλης έχει αποδείξει ότι βρίσκει πάντα πολλές και έξυπνες λύσεις σε όλα τα πόστα. Εγώ ήμουν και πέρυσι στην ομάδα ως βοηθός του Μεταξά,  γνωρίζω το περιβάλλον και την ομάδα και τι απαιτεί αυτή η θέση οπότε μπορώ να πω ότι είμαι από αυτούς που αισθάνονται το μικρότερο βάρος παρότι νέος σε αυτή τη θέση. Όλα όμως θα φανούν μέσα στο γήπεδο».

Για το ΠΑΣ της νέας περιόδου, είπε: «Αυτό που προέχει τώρα είναι να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό σύνολο διότι έχουν αποχωρήσει κάποιοι παίκτες και θα υπάρχουν αλλαγές στο ρόστερ. Ως φιλοσοφία τη νέα χρονιά θα θέλουμε να έχουμε κυριαρχία στο παιχνίδι μας όσο είναι εφικτό, θα προτιμήσουμε ένα ποδόσφαιρο με κατοχή μπάλας, αλλαγές πλευρών, επιθετικούς προσανατολισμούς αλλά πάντα με ισορροπία. Μπορώ να σας πω ότι και φέτος είχαμε τέτοια στοιχεία αλλά μπορεί να μη φάνηκαν τόσο πολύ σε κάποια διαστήματα του πρωταθλήματος. Αυτό να περιμένει ο κόσμος από εμάς και αυτό θα το προσπαθήσουμε».

Για αποχωρήσεις - μεταγραφές: «Ο σχεδιασμός τρέχει για τη νέα σεζόν. Έχουν αποχωρήσει κάποιοι παίκτες και αυτή τη στιγμή η διοίκηση ασχολείται με τις ανανεώσεις συμβολαίων κάποιων ποδοσφαιριστών και υπάρχουν μεταγραφικές αναζητήσεις. {…}. υπάρχει η περίπτωση του Κιάκου, εύχομαι με τα καλό να ανανεώσουν οι υπάρχοντες παίκτες ωστόσο είμαι σίγουρος ότι θα χτίσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο».

Για τον Περέα: «Ο Περέα μετά την εξαιρετική χρονιά που έκανε έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα πολλών ομάδων. Δεν γνωρίζουμε κανένας αν θα είναι μαζί μας ωστόσο έχει συμβόλαιο, είναι παίκτης της ομάδας μας και αν δεν ευοδωθεί η μεταγραφή του θα είναι μαζί μας».

Για τον Κόντε: «Ο Πέδρο ήταν ο άτυχος της χρονιάς. Πρόλαβε να μας βοηθήσει κυρίως στην αρχή γιατί έπαιξε ρόλο στην ψυχοσύνθεση κάποιων ποδοσφαιριστών γύρω του και ένας εξ αυτών ήταν και ο Περέα οπότε η βοήθεια του ήταν πολύτιμη έστω και αν χρονικά ήταν μικρή. Στο τελείωμα της σεζόν επανήλθε και μπορώ να πω ότι είναι πάρα πολύ καλά και ελπίζουμε με την προετοιμασία να είναι ο Κόντε που και ο ίδιος θέλει και θα μας βοηθήσει σίγουρα».