Ο Δήμος Ιωαννιτών με το βλέμμα στους πόρους του νέου ΕΣΠΑ

on .

DHMARXEIO IOANNINON

• Για την προετοιμασία της νέας προγραμματικής περιόδου ρωτήθηκε χθες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε. Όπως έκανε γνωστό, από την Ενδιάμεση Αρχή ζητήθηκαν οι κατευθυντήριοι άξονες για το νέο ΕΣΠΑ.

«Ο Δήμος προετοιμάζεται και προσαρμόζει τον σχεδιασμό και στο νέο εγχείρημα των 100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε όλα τα εργαλεία για να αξιοποιήσουμε και επιπλέον πόρους στην κατεύθυνση αυτή», τόνισε ενώ καυτηρίασε τις καθυστερήσεις που καταγράφονται στην υλοποίηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

«Κόψτε τα χόρτα…»

Ο Δήμαρχος απηύθυνε και έκκληση χθες στους ιδιώτες για καθαρισμούς οικοπέδων από χόρτα και κλαδιά ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. «Η νομοθεσία μεταφέρει αρμοδιότητες στους Δήμους. Όμως δεν μεταφέρει και την δυνατότητα της άμεσης επέμβασης σε ιδιωτικούς χώρους. Οι ιδιώτες θα πρέπει να εντοπιστούν και να ενημερωθούν κι αυτή είναι μία διαδικασία χρονοβόρα και δύσκολη σε κάποιες περιπτώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.