Χωρίς παράσταση πολιτικής αγωγής αθωώθηκε ο Βασ. Κούτρας της «Σχεδία»

on .

DIKAIOSYNH ZYGARIA

  Μετά από δύο ημέρες ακροαματικής διαδικασίας, αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» κ. Βασίλης Κούτρας, για τις κατηγορίες της χορήγησης βεβαιώσεων σε εξαρτημένους για δικαστική χρήση. Μάλιστα σε χθεσινή δημόσια τοποθέτησή του ευχαριστεί όλους όσους τον στήριξαν, αφήνοντας βέβαια αιχμές για μερίδα του τοπικού Τύπου.

Παράλληλα στη δήλωσή του ο κ. Κούτρας υπεραμύνεται του θεραπευτικού προγράμματος, παρά το γεγονός ότι η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ ήταν και είναι αντίθετη! «Δυστυχώς μετά τις καταγγελίες της τότε διοίκησης της «Σχεδία» ο Ο.ΚΑ.ΝΑ. διέκοψε το θεραπευτικό πρόγραμμα του Κ.Π., κάτι που αποτελεί σημαντικό πλήγμα για τους χρήστες της περιοχής μας και τις οικογένειές τους, καθώς τους στερεί τη δυνατότητα να επιλέξουν και να παρακολουθήσουν ένα ολοκληρωμένο, δημόσιο, στεγνό, σε ατομική βάση και αποτελεσματικό πρόγραμμα απεξάρτησης», αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Χωρίς παράσταση πολιτικής αγωγής 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη αναβλήθηκε δυο φορές με αίτημα του κ. Κούτρα, ενώ στην προχθεσινή ακροαματική διαδικασία δεν επετράπη η παράσταση πολιτικής αγωγής για την πλευρά των εναγόντων!

Όπως αναφέρει το pbnews.gr αναγνώστηκαν επιστολές του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη και του Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μάξιμου υπέρ του κατηγορούμενου, ενώ ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Θανάσης Θεοχάρης εξοργίστηκε και αποχώρησε για λίγο από την αίθουσα του δικαστηρίου, ακούγοντας εργαζόμενη του Κέντρου Πρόληψης να ψευδολογεί σε βάρος του, λέγοντας πως τα θεραπευτικά προγράμματα με τη χρήση ουσιών που εφαρμόζονταν από τον Β. Κούτρα, ήταν σε γνώση της διοίκησης του ΟΚΑΝΑ!