«Παγιώνεται» η αυξητική τάση της πανδημίας

on .

RAPID TEST THETIKO 3 4 2022

• «Παγιώνεται», όπως δείχνουν τα στοιχεία, η αυξητική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού που ξεκίνησε στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας. Για μια ακόμη ημέρα ο αριθμός τους ξεπέρασε τα 7.000, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 7.204 νέα κρούσματα. Οι θάνατοι ήταν 10, ενώ οι διασωληνωμένοι μετά από πολλούς μήνες έπεσαν σε διψήφιο αριθμό 98, που όμως αντανακλούν τις επιπτώσεις των προηγούμενων εβδομάδων και όχι της τρέχουσας κατά την οποία συνολικά υπήρξε αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία. Χθες ανακοινώθηκαν άλλες 133, όσες και την αμέσως προηγούμενη ημέρα, με το μέσο όρο επταημέρου να έχει ανέβει και αυτός στους 115.

Η αυξητική τάση έκανε «εμφάνιση» χθες και στην Ήπειρο στην οποία ανακοινώθηκαν 138 νέα κρούσματα, που κατά βάση οφείλονται στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας (30) Πρέβεζας (32), Θεσπρωτίας (21), ενώ στα Γιάννενα ήταν σχετικά σταθεροποιημένα (55).

Μεγάλος εξακολουθεί να είναι και ο αριθμός των επαναλοιμώξεων (υπολογίστηκαν σε 1.079 χθες), ενώ από τους διασωληνωμένους οι 52 είναι πλήρως εμβολιασμένοι.