Συνέδριο στα Γιάννενα για προσβάσιμο τουρισμό

on .

AMEA PARALIA

• Το τελικό συνέδριο του έργου «Accessible Tourism» - προσβάσιμος τουρισμός  θα λάβει χώρα αύριο,  Τρίτη, ώρες 09.00 – 13.00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (Στοά Σάρκα, 2ος όροφος). Τη διοργάνωση έχει η ΠΕΔ Ηπείρου. 

To έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg IPA CBC Programme «Greece – Albania 2014 – 2020» και έχει κύριο στόχο να βελτιώσει  την προσβασιμότητα και επισκεψιμότητα της περιοχής σε ειδικές κατηγορίες επισκεπτών, όπως σε άτομα με αναπηρίες και στις οικογένειες τους καθώς και σε ανθρώπους τρίτης ηλικίας και να αναδείξει περαιτέρω τα στοιχεία φυσικής κληρονομιάς της περιοχής και τους πολιτιστικούς της πόρους, οι οποίοι δεν μπορούν να αποκλείονται από τις ειδικές αυτές κατηγορίες επισκεπτών της περιοχής. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το έργο μέσα από μια σειρά υλοποιούμενων δράσεων αφενός ωφελεί και συνδράμει στη βελτίωση των δυνατοτήτων βιώσιμης διαχείρισης των φυσικών και πολιτιστικών πόρων της περιοχής, αφετέρου βελτιώνει και δίνει ώθηση στο «τουριστικό προϊόν» και τις σχετιζόμενες με αυτό υπηρεσίες, της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου.