Να καταστήσει ανακόλουθη την Τ. Καλογιάννη επιχείρησε χθες η Δημοτική Αρχή Μ. Ελισάφ

on .

ODOFOTISMOS FOTA

• «Η Δημοτική Αρχή οφείλει να φρεσκάρει την μνήμη της κ. Καλογιάννη μέσα από τις ελάχιστες δημόσιες τοποθετήσεις που είχε κάνει ως αντιπεριφερειάρχης και τις αμέτρητες από την στιγμή που πήρε το χρίσμα της υποψήφιας δημάρχου και μέχρι σήμερα». Αυτό τονίζεται σε χθεσινό Δελτίο Τύπου, στο οποίο η Δημ. Αρχή Ελισάφ κάνει μια αναδρομή στις «ημέρες και τα έργα» της Τατ. Καλογιάννη, ως Αντιπεριφερειάρχη, επιχειρώντας ουσιαστικά να την καταστήσει ανακόλουθη στα όσα έλεγε τότε και όσα υποστηρίζει τώρα για το έργο του οδοφωτισμού. Αφορμή στάθηκε η κριτική που άσκησε προχθές η κ. Καλογιάννη στη Δημοτική Αρχή τόσο για το κτίριο της Δομπόλη, όσο και για τα LED. 

Στην χθεσινή της απάντηση η Δημ. Αρχή αναφέρει πως «εμπιστεύτηκε πλήρως το μοντέλο που η κ. Καλογιάννη ως αντιπεριφερειάρχης διαφήμιζε. Εμπιστεύτηκε την Περιφέρεια Ηπείρου για την εκπόνηση της μελέτης και την διενέργεια του διαγωνισμού», σημειώνοντας ότι η κ. Καλογιάννη παρέθεσε στοιχεία που μόνον η ίδια γνωρίζει πως προκύπτουν!

Η Δημ. Αρχή ανέτρεξε λοιπόν σε δηλώσεις που έκανε η κ. Καλογιάννη τόσο ως Αντιπεριφερειάρχης, όσο  και ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ιωάννινα_2023», καταλογίζοντάς της αναντιστοιχία λόγων. 

Και κλείνοντας ανέφερε: «Η κ. Καλογιάννη πιθανόν έχει στο αρχείο της τις επιστολές που είχε απευθύνει ως αντιπεριφερειάρχης σε Δήμους της Ηπείρου με τις οποίες ανέλυε τα πλεονεκτήματα του προγράμματος ELENA και τα οφέλη από την αντικατάσταση του οδοφωτισμού. Πρόγραμμα που συνεχίστηκε από την Περιφέρεια με τους ίδιους μελετητές και τεχνικούς συμβούλους που είχε επιλέξει…».

Η απάντηση Τ. Καλογιάννη

Άμεση όμως ήταν η ανταπάντηση της κ. Καλογιάννη, η οποία σε ανακοίνωσή της ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«…αποτελεί πρόβλημα για τον Δήμο μας, το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή αδυνατεί πλήρως να αντιμετωπίσει στοχειωδώς και επαρκώς σοβαρά θέματα, όπως η πρωτοβουλία ELENA της EiB, γι’ αυτό και χειρίστηκε με πρωτοφανή ερασιτεχνισμό την αναβάθμιση του οδοφωτισμού του Δήμου μας, καθώς τα πρωτογενή στοιχεία που χορηγήθηκαν για την εκπόνηση των μελετών δεν συνάδουν με την πραγματικότητα. Ουδέποτε εκφράστηκα αρνητικά για τον τρόπο χρηματοδότησης των μελετών, αλλά μόνο για τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν. Αυτό ακριβώς καταδεικνύει η παράταξή μας εδώ και σχεδόν τρία χρόνια: τη λανθασμένη μεθόδευση του συγκεκριμένου διαγωνισμού και τις ελλείψεις αξιόπιστων στοιχείων. Αυτό το αντιλήφθηκε τώρα η Δημοτική Αρχή, γι’ αυτό και τώρα, προσφεύγει σε απ’ ευθείας αναθέσεις για να αποτυπώσει την πραγματικότητα στις ενεργειακές υποδομές του Δήμου».

Και προσθέτει: «Το έργο μου, την περίοδο που διετέλεσα αρμόδια και υπεύθυνη αντιπεριφερειάρχης, δεν χρειάζεται ούτε καθρέφτες, ούτε πρίσματα, ούτε παπαγαλάκια, ούτε άμετρες δηλώσεις και αμέτρητες φωτογραφήσεις, όπως συνηθίζει αυτά τα τρία χρόνια να διαφημίζει το «έργο» της η σημερινή Δημοτική Αρχή…».