«Εξηγήσεις» για τους ΣΜΑ από Αλ. Καχριμάνη – Κ. Καψάλη

on .

APORRIMMATA SMA

• Μπορεί με νομοθετική κυβερνητική πρωτοβουλία η διαχείριση των απορριμμάτων να έχει περάσει στους Δήμους, ωστόσο η Περιφερειακή Αρχή δεν φαίνεται διατεθειμένη να την εφαρμόσει και να κάνει στην άκρη.

Μετά την σφοδρή αντιπαράθεση Περιφερειάρχη και ΦΟΔΣΑ και τις βαριές κουβέντες του πρώτου για την Διοίκηση του Φορέα, το τελευταίο διάστημα οι τόνοι έχουν πέσει και τα καλέσματα για συνεργασία… δίνουν  και παίρνουν από πλευράς κυρίως Καχριμάνη.

Δηλώσεις για τη δοκιμαστική λειτουργία του ΣΜΑ Πωγωνίου και Κόνιτσας, αλλά και των άλλων για τους οποίους έχει ληφθεί απόφαση σύναψης προγραμματικής σύμβασης, έκαναν χθες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης, στο περιθώριο κοινής συνέντευξης Τύπου, που έδωσαν για… πολιτιστική εκδήλωση που συνδιοργανώνουν αύριο στη Βελλά.

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Για τους ΣΜΑ κάναμε πολλές συζητήσεις και έχουμε υπογράψει σύμβαση με τον ανάδοχο για την εξάμηνη δοκιμαστική τους λειτουργία και γνωρίζουνε ότι είναι  έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και πρέπει να κλείσει, δεν  βλέπω ενδιαφέρον. Από τον περασμένο Μάιο έστειλα επιστολή στο ΦΟΔΣΑ, δεν υπήρξε ανταπόκριση για να τα δουλέψουμε. Έτσι ξεκινήσαμε τη διαδικασία με τους Δήμους, ώστε να κατεβάσουμε το κόστος λειτουργίας….».

Παράλληλα ανέφερε ότι ο ΦΟΔΣΑ έχει αναλάβει να κατασκευάσει τις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΣΜΑ Πρέβεζας και αυτό δεν έχει γίνει, καλώντας να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του! 

Υπέρ Καχριμάνη!

Από την πλευρά ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κων. Καψάλης, πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ της στάσης της Περιφερειακής Αρχής στο θέμα των σκουπιδιών, λέγοντας ότι «όλα τα ζητήματα λύνονται μέσα από καλή συνεργασία, όλων των Δήμων, του ΦΟΔΣΑ αλλά και με την Περιφέρεια, η οποία έχει συντελέσει στα μέγιστα μέχρι σήμερα»!

Και πρόσθεσε: «Δεν διανοείται σήμερα, με μηδενικό το κόστος λειτουργίας, να καλύπτεται όλο από την Περιφέρεια, να λέμε ότι δεν θέλουμε και ότι θα αναλάβουμε με δικές μας πρωτοβουλίες. Δεν λύνονται τα ζητήματα με αυτόν τον τρόπο», ενώ μίλησε για σπαζοκεφαλιές και εγωισμούς!

«Για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα και καλύτερη οικονομική διαχείριση  που είναι προς όφελος των δημοτών, επιβάλλεται η συνεργασία, την οποία κάποιοι δεν την θέλουν, προσωπικά ως μέση φωνή το έχω διαμηνύσει. Δυστυχώς ενώ δεσμεύτηκαν όλοι οι δήμαρχοι να έχουμε συνάντηση με την Περιφέρεια, κάποιοι αυτή τη συνάντηση (και δεν ευθύνεται η Περιφέρεια) την «πυρπόλησαν» και δεν έγινε ποτέ», ανέφερε ο κ. Καψάλης.