Ευνοϊκά κίνητρα για διορισμό γιατρών στο Κέντρο Υγείας Πραμάντων!

on .

KENTRO YGEIAS PRAMANTON

• Πληρέστερη υγειονομική κάλυψη θα απολαμβάνουν σύντομα οι κάτοικοι του ορεινού Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, καθώς το Κέντρο Υγείας Πραμάντων που εξυπηρετεί όλη την περιοχή αναμένεται να αναβαθμιστεί όσον αφορά στο προσωπικό που υπηρετεί σ’ αυτό.

Συγκεκριμένα, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που εισήχθη χθες προς ψήφιση στη Βουλή περιλαμβάνεται διάταξη με βάση την οποία η Δημοτική Ενότητα Πραμάντων προστίθεται στην Α΄ κατηγορία άγονων και προβληματικών περιοχών. Το γεγονός αυτό σημαίνει πως για τους γιατρούς που υπηρετούν στο τοπικό Κέντρο Υγείας θα ισχύσουν τα προβλεπόμενα για την περίπτωση αυτή οικονομικά κίνητρα. 

Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να ενισχυθούν οι παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους των Βορείων Τζουμέρκων όπως συμβαίνει ήδη με εκείνους των Δήμων Κόνιτσας, Δελβινακίου, Μετσόβου και Δερβιζιάνων. Η ένταξη των Πραμάντων στη συγκεκριμένη κατηγορία αποτελούσε πάγιο αίτημα του Δήμου και των φορέων της περιοχής.  

Επιβεβαίωση Τασούλα

Πρόκειται για εξέλιξη που επιβεβαιώνει με έμπρακτο τρόπο τη σχετική εξαγγελία του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, η οποία είχε γίνει στις αρχές του περασμένου Αυγούστου κατά την περιοδεία του στα Τζουμέρκα.

Ο κ. Τασούλας είχε μεταφέρει στους κατοίκους της περιοχής και σε εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής Βορ. Τζουμέρκων την πρόθεση του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία μέσω της οποίας θα δοθούν κίνητρα για τον διορισμό γιατρών στο Κέντρο Υγείας Πραμάντων. Ουσιαστικά πρόκειται για την αποκατάσταση μίας μεγάλης αδικίας για την περιοχή καθώς αντίστοιχα κίνητρα ισχύουν από το 1987 για τις δομές Υγείας που λειτουργούν στους υπόλοιπους ορεινούς Δήμους του Νομού Ιωαννίνων (Κόνιτσας, Μετσόβου, Πωγωνίου και Δωδώνης). 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχετική διάταξη περιλαμβάνεται στο σ/ν του υπουργείου Υγείας για τη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας και την ιατρική εκπαίδευση το οποίο, πριν έρθει στη Βουλή, είχε τεθεί σε διαβούλευση με σκοπό να είναι από τα πρώτα που θα ψηφιστούν μετά το άνοιγμά της από τις θερινές διακοπές.