«Παιχνίδια» Δ. Δημητρίου για νέο κτίριο του Επιμελητηρίου!

on .

EPIMELHTHRIO IOANNINON EISODOS

 Σφοδρή επίθεση κατά του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δ. Δημητρίου εξαπολύει με χθεσινή της ανακοίνωση η παράταξη του Γρηγόρη Γκίκα «Ισχυρό Επιμελητήριο». 

Το θέμα που έχει προκύψει αφορά απόφαση της πλειοψηφίας για την αγορά νέου κτιρίου, ωστόσο αν και πρόκειται για μια απόφαση που θα δεσμεύσει και τις επόμενες διοικήσεις εν τούτοις ελήφθη με οριακή πλειοψηφία, και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η παράταξη του κ. Γκίκα «στο πόδι».

Συγκεκριμένα όπως σημειώνει στην τελευταία συνεδρίαση της Διοίκησης αποφασίστηκε με οριακή πλειοψηφία να ξεκινήσει διαδικασία έγκρισης των ενεργειών για την αγορά νέου κτιρίου που θα στεγάσει το Επιμελητήριο. 

Όμως όπως επισημαίνει η παράταξη προκύπτουν πολλά ερωτηματικά, που θέλουν δημόσια απάντηση από τον κ. Δημητρίου, τόσο για να ενημερωθούν τα μέλη του Επιμελητηρίου, όσο και η κοινή γνώμη του Νομού, ειδικά μάλιστα εάν ισχύει το ερώτημα της παράταξης του κ. Γκίκα ότι είχε προχωρήσει σε έρευνα για διαθεσιμότητα κτιρίων, πριν ληφθεί απόφαση από τα όργανά του. 

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το «Ισχυρό Επιμελητήριο» η απόφαση για τη διάθεση ποσού έως 2 εκ. ευρώ για την αγορά κτιρίου, στηρίζεται σε εισήγηση διοικητικού στελέχους του Επιμελητηρίου «περί ακαταλληλότητας» ή «επικινδυνότητας» του υφιστάμενου κτιρίου στο κέντρο της πόλης. Και στη συνέχεια θέτει ορισμένα καίρια ερωτήματα, όπως: 

• Πώς προέκυψε και ποιος υπογράφει την εισήγηση, ότι το υφιστάμενο κτίριο είναι επικίνδυνο; Η απόφαση υπογράφεται από εξειδικευμένους και αρμόδιους επιστήμονες, ναι ή όχι;

• Τι απέγινε η μελέτη του 2019, που αφορούσε στο υπάρχον κτίριο και ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός; 

• Βάση ποιας απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διοικούσας του Επιμελητηρίου, ο κ. Δημητρίου, έφτασε στο σημείο να προχωρήσει ακόμη και σε έρευνα για τη διαθεσιμότητα ακινήτων που θα μπορούσαν να αγοραστούν;

• Γιατί ο κ. Δημητρίου δεν συμφωνεί, να ζητήσουμε τη συνδρομή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, αφού γι αυτόν  είναι μείζον ζήτημα το Επιμελητήριο να στεγαστεί σε νέο κτίριο;

«Τα παραπάνω -υπογραμμίζει η παράταξη του κ. Γκίκα- είναι ορισμένα μόνο από τα σημαντικά ερωτήματα που προκύπτουν και τα οποία ο κ. Δημητρίου ουδέποτε απάντησε επί της ουσίας, αλλά – ως είθισται – για ακόμη μια φορά, έδωσε αόριστες απαντήσεις, που δεν αφορούσαν την… «ταμπακιέρα». Η παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο», κάνει γνωστό προς κάθε κατεύθυνση πως δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να «παίζει» με τα συμφέροντα των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ούτε θα επιτρέψει να γίνουν πράξη αποφάσεις που μπορούν στο άμεσο μέλλον να δημιουργήσουν πλείστα προβλήματα στα μέλη του Επιμελητηρίου». 

Καταλήγοντας η παράταξη τονίζει ότι ποτέ δεν θα είναι τροχοπέδη στην ανάπτυξη του επιμελητηριακού θεσμού, δημιουργώντας ένα νέο οίκημα στέγασής το.

Τέλος ο επικεφαλής της Γρηγόρης Γκίκας καλεί τον κ. Δημητρίου (που είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και αρκετές φορές ξιφουλκούσε κατά της Κυβέρνησης για τις επιστρεπτέες προκαταβολές) να τοποθετηθεί δημόσια ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αναφορικά με τη δήλωση του κ. Ανδρουλάκη, από τη ΔΕΘ, ότι οι επιστρεπτέες προκαταβολές πρέπει να επιστραφούν στο 100% από τις επιχειρήσεις και ότι δεν έπρεπε να έχουν δοθεί σε όλες τις επιχειρήσεις. 

Παρέμβαση για τις πτήσεις 

Με το κλίμα στον επιχειρηματικό κόσμο να είναι πολύ βαρύ για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται ο κ. Δ. Δημητρίου στο Επιμελητήριο, χθες έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή που είχε στείλει από την περασμένη Τετάρτη στα Υπουργεία Ανάπτυξης, Τουρισμού, Υποδομών και Μεταφορών, για να προωθήσουν τη σύνδεση του Αεροδρομίου Ιωαννίνων, με ελληνικούς και ευρωπαϊκούς προορισμούς με εταιρίες χαμηλού κόστους. 

Ειδική αναφορά κάνει στην RYANAIR η οποία έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της και για το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.