Τα Γιάννενα βάζουν στόχο και τους επισκέπτες κρουαζιέρας!

on .

KROYAZIEROPLOIO HGOYMENITSA

Ως... λιμάνι των Ιωαννίνων μπορεί να λειτουργήσει η Ηγουμενίτσα, κατ’ αντιστοιχία με την περίπτωση Αθήνας – Πειραιά, σήμερα που η απόσταση των δύο Ηπειρωτικών πόλεων έχει μειωθεί σημαντικά χάρη στην Εγνατία Οδό.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο η πρωτεύουσα την Ηπείρου μπορεί να αυξήσει την επισκεψιμότητά της υποδεχόμενη επισκέπτες που φτάνουν στη Θεσπρωτική πρωτεύουσα μέσω κρουαζιερόπλοιων απ’ όλο τον κόσμο τα οποία κατά καιρούς δένουν στο λιμάνι της. 

Πρόκειται για φιλόδοξο στόχο ο οποίος μπορεί να επιτευχθεί μέσω της συνεργασίας που πρόκειται να αναπτύξει ο Δήμος Ιωαννιτών με τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρότασή του. 

Στόχος η κρουαζιέρα

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εκπροσώπων της αγοράς, το γειτονικό λιμάνι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως βασική πύλη του θαλάσσιου τουρισμού στην Ήπειρο και ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας φιλοδοξεί να επενδύσει στην πολυτελή κρουαζιέρα, με μικρού και μεσαίου μεγέθους υπερσύγχρονα κρουαζιερόπλοια. 

Όπως είναι γνωστό, οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, κατά την αποβίβασή τους, αναζητούν αυθεντικές βιωματικές εμπειρίες και, όπως επισημαίνει ο Δήμος σε χθεσινή του ανακοίνωση, τα Γιάννενα διαθέτουν όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που απαιτούνται, για να αποτελέσουν έναν αυστηρά επιλεγμένο ελκυστικό τουριστικό προορισμό. 

Έρχονται επιχειρηματίες

Για την κατάλληλη προετοιμασία του εδάφους, σήμερα, Σάββατο εκπρόσωποι εταιριών κρουαζιέρας από το εξωτερικό θα επισκεφθούν την πόλη μας και θα έχουν την ευκαιρία να διαμορφώσουν μία ολοκληρωμένη, αντιπροσωπευτική εικόνα για το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν της και συγκεκριμένα, για τα αξιοθέατα, τη φυσική ομορφιά, την πολιτισμική ταυτότητα, τη γαστρονομία, τους χώρους εστίασης και την αγορά των παραδοσιακών τεχνών. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΟΛΗΓ, την αντιπροσωπεία των επιχειρηματιών θα υποδεχθεί στις 10:30 π.μ. στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Μωυσής Ελισάφ. Πριν και μετά τη συνάντηση, κατά την ολιγόωρη παραμονή τους στα Γιάννενα, τα στελέχη εταιριών κρουαζιέρας, θα ξεναγηθούν, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Κάστρο, το ιστορικό κέντρο, το νησί, το ΚΕ.ΠΑ.ΒΙ. και τον Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης, ενώ θα πάρουν και μία μικρή γεύση από την τοπική κουζίνα και τα κρασιά της περιοχής μας.