Τι αιτήματα άκουσε η Τατ. Καλογιάννη στις Κοινότητες της Δ.Ε. Μπιζανίου

on .

KALOGIANNH TATIANA MPIZANI

• Συναντήσεις στις τοπικές κοινότητες της Δ.Ε. Μπιζανίου είχε η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία συνοδευόταν από τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Αργύρη και τα στελέχη της παράταξης Νίκο Ντάσιο και Γιώργο Στεργιούλη. 

Συνοπτικά, στην Πεδινή τονίστηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας νέων σχολικών αιθουσών, η δημιουργία κόμβου με σαφή διαχωρισμό των κινήσεων πεζών και οχημάτων επί της οδού Ιωαννίνων - Δωδώνης στο ύψος του σχολικού συγκροτήματος, καθώς και η δρομολόγηση των αναγκαίων ενεργειών για την αντιμετώπιση της συμπεριφοράς των αδέσποτων σκυλιών. Στο Μπιζάνι έγινε αναφορά στο διαχρονικό αίτημα για τροποποίηση και επικαιροποίηση του ΣΧΟΟΑΠ Μπιζανίου, που θα ολοκληρωθεί με την εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου, ενώ στο Ασβεστοχώρι τέθηκε επί τάπητος το αίτημα των δημοτών για την κατασκευή νέας δεξαμενής αποθήκευσης νερού. Στην Κόντσικα έγινε συζήτηση για την  επίσπευση των διαδικασιών κατασκευής των νέων δικαστικών φυλακών στην παραχωρηθείσα δημοτική έκταση, ενώ οι δημότες προτείνουν και την ανάπτυξη ενός Φωτοβολταϊκού Πάρκου στην πλαγιά απέναντι από την έκταση στην οποία χωροθετήθηκαν οι φυλακές, ώστε τόσο η Κόντσικα όσο και τα γύρω χωριά να τύχουν μείωση των ανταποδοτικών τους τελών αλλά και να επωφεληθούν ενεργειακά και οι εγκαταστάσεις των φυλακών. 

Στην Αμπελιά τονίστηκε η ανάγκη για τροποποίηση και επικαιροποίηση του ΣΧΟΟΑΠ Μπιζανίου ώστε να ολοκληρωθεί η επέκταση του σχεδίου του οικισμού, ενώ στην Κοσμηρά συζητήθηκε η διευθέτηση των ομβρίων υδάτων και του κεντρικού ρέματος που διασχίζει το χωριό. Τέλος, στη Μανωλιάσσα προτάθηκε η επίσπευση των διαδικασιών για την ανόρυξη γεώτρησης για μικτή υδρευτική χρήση, καθώς αυτή έχει αδειοδοτηθεί από το καλοκαίρι του 2021.