Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας «κατεβάζουν ρολά» την Τετάρτη

on .

APERGIA NTOYNTOYKA

• Μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνταξιούχων και ανέργων στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης, ενώ στα Γιάννενα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 το πρωί, έξω από το Εργατικό Κέντρο. 

Εκτός από πολλά συνδικαλιστικά σωματεία και εργασιακούς φορείς, στον απεργιακό «χορό» θα μπουν και τα Μέσα Ενημέρωσης όλης της χώρας, καθώς τα Διοικητικά Συμβούλια των συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας από τις 5 π.μ. την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου έως τις 5 π.μ. της Πέμπτης, 10 Νοεμβρίου.

Την αποχή των μελών του από την άσκηση όλων των καθηκόντων τους, την Τετάρτη, αποφάσισε και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, ενώ κάλεσμα στους εμπόρους, τους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες της πόλης να συμμετέχουν στην απεργία και να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση, απευθύνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων.

Τη στήριξή του στις διαμαρτυρίες όλων των θεσμικών φορέων εκφράζει και το  Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, ενώ το δικό του κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και το Σωματείο Οικοδόμων Ν. Ιωαννίνων. Μάλιστα, μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων το Σάββατο πραγματοποίησαν περιοδείες στους χώρους δουλειάς για να συζητήσουν από κοντά με τους εργαζόμενους για το περιεχόμενο της απεργίας.