Πέντε συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους τον Οκτώβριο στους δρόμους της Ηπείρου

on .

TROXAIO

Βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο πλήρωσε τον Οκτώβριο η Ήπειρος, καθώς πέντε συνάνθρωποί μας άφησαν την τελευταία τους πνοή σε τροχαία δυστυχήματα. 

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. δείχνουν κατακόρυφη αύξηση των ατυχημάτων σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, ενώ προβληματισμό προκαλούν τα κύρια αίτια, στα οποία κατέληξε η τροχονομική έρευνα: παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, παραβίαση πινακίδας STOP και υπερβολική ταχύτητα.

Συνολικά τον προηγούμενο μήνα συνέβησαν 15 τροχαία ατυχήματα (έναντι 6 το 2021). Ειδικότερα: 5 θανατηφόρα (έναντι ενός πέρυσι), 10 ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό (4 το 2021), ενώ εκτός από τους πέντε νεκρούς καταγράφηκαν και 16 ελαφρά τραυματίες (5 το 2021).

7.427 παραβάσεις

Τον Οκτώβριο βεβαιωθούν συνολικά 7.427 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες, καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του. 

Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν: 1.992 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 294 για μη χρήση κράνους, 262 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 101 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας/ αντικανονικό προσπέρασμα/αντικανονικό ελιγμό, 111 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 64 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, 56 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και 11 για φθαρμένα ελαστικά.

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 142 παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 38 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 993 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.