Το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων παίζει καίριο ρόλο στην αεροδιάσωση!

on .

AERODIAKOMIDH

Ο σημαντικός ρόλος που παίζει το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων για τις αεροπορικές μετακινήσεις των κατοίκων αλλά και την επισκεψιμότητα της περιοχής μας είναι αδιαμφισβήτητος. Δεν είναι όμως μόνο αυτά.

Υπάρχει και η λειτουργία του ως βάση αεροδιάσωσης που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τον Νομό μας κι αυτή ακριβώς αναδεικνύει η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, υπενθυμίζοντας πως σε αρκετές περιπτώσεις ο Αερολιμένας έχει αξιοποιηθεί για αεροδιακομιδή ασθενών από άλλες περιοχές σε κάποιο από τα δύο Νοσοκομεία της πόλης ή για άμεση διακομιδή ασθενών από τα Γιάννενα σε άλλο νοσοκομείο της χώρας ή του εξωτερικού. 

Να δοθεί έμφαση…

Η Ένωση Ξενοδόχων  επαναλαμβάνει την πάγια άποψή της ότι πρέπει να δοθεί έμφαση και σε αυτόν τον ρόλο του Αεροδρομίου, με δεδομένο πως πρόκειται για ζήτημα ασφάλειας. Όπως επισημαίνει με έμφαση σε ανακοίνωσή της, «στα Γιάννενα εδρεύουν δύο μεγάλα νοσοκομεία (το Πανεπιστημιακό και το «Χατζηκώστα»), που συχνά αναλαμβάνουν την περίθαλψη ασθενών από άλλες περιοχές και παράλληλα αποτελούν και νοσοκομεία αναφοράς για τον covid για όλη την Ήπειρο. Η ετοιμότητα του Αεροδρομίου στην υποδοχή αεροσκαφών μεταφοράς ασθενών αλλά και η ύπαρξη μόνιμης βάσης ελικοπτέρων αεροδιάσωσης, μπορούν να αποβούν σωτήριες για ασθενείς και τραυματίες». 

Εγγύηση ασφάλειας!

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει, σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων, να προστεθεί και η αξία που έχει ένα αεροδρόμιο με τέτοιου είδους ετοιμότητα στις προτιμήσεις των τουριστών, μιας και στην περιοχή αναπτύσσονται πλήθος υπαίθριων δραστηριοτήτων εξαιρετικά δημοφιλών στους επισκέπτες της. Ενδεικτικά, αναφέρει αθλήματα όπως αναρρίχηση, ορειβασία, πεζοπορία, ράφτινγκ, σκι κ.ά., επισημαίνοντας πως η δυνατότητα άμεσης επέμβασης σε περίπτωση ατυχήματος είναι σωτήρια και οι εγγυήσεις που θα παρέχουμε στους ταξιδιωτικούς πράκτορες θα είναι δεδομένες. 

«Θεωρούμε πως η δημιουργία ενός οργανωμένου δικτύου αεροδιάσωσης και παροχής πρώτων βοηθειών στην περιοχή μας θα αποτελέσει ένα βασικό στοιχείο ποιοτικής αναβάθμισης του τουριστικού μας προϊόντος, ενώ θα συμβάλλει και στην αύξηση της επισκεψιμότητας», καταλήγουν οι Ξενοδόχοι στην ανακοίνωσή τους.