Ο Οινοτουρισμός πεδίο με δυνατότητες για την Ήπειρο

on .

OINOTOYRISMOS AMPELI KRASI

• Πεδίο με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης είναι αυτό του Οινοτουρισμού και για την Ήπειρο, στην οποία υπάρχουν αρκετοί καλά οργανωμένοι αμπελώνες και οινοποιεία που παράγουν κρασιά υψηλής ποιότητας, όπως αυτοί της Ζίτσας και του Μετσόβου.

Είναι σημαντικό  λοιπόν η Πολιτεία να στρέψει την προσοχή της στον κλάδο της παραγωγής κρασιού και να αναλάβει πρωτοβουλίες προώθησης της συγκεκριμένης εναλλακτικής μορφής τουρισμού, στηρίζοντας έτσι απομακρυσμένες περιοχές της χώρας όπως η δική μας. Αυτό είναι κάτι για το οποίο δεσμεύθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντάς, με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού.

 Στρατηγική επιλογή

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός τόνισε πως ο Οινοτουρισμός «έχει ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας καθώς ενισχύει τη γεωργία και την ανάπτυξη υπαίθριων και απομακρυσμένων περιοχών μέσα από τους «δρόμους κρασιού», δημιουργώντας ξεχωριστές εμπειρίες για τους οινοτουρίστες και δρόμους ανάπτυξης για την ελληνική περιφέρεια». 

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς, «η προώθηση του οινοτουρισμού, αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησής μας, μέσα από τη συνεργασία των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, ως νέου τουριστικού δρόμου. Άλλωστε ο οίνος, ως προϊόν, είναι εθνικό προϊόν». 

Επίσκεψη σε αμπελώνες

Στο πλαίσιο της χθεσινής Παγκόσμιας Ημέρας, η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης Χριστιάνα Καλογήρου επισκέφθηκε αμπελώνες μαζί με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και τον Πρόεδρο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου Κώστα Ευσταθίου. 

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Υπουργό, η Γεν. Γραμματέας Αγροτική Ανάπτυξης διαβεβαίωσε πως «εργαζόμαστε συστηματικά για την ανάδειξη και προβολή των οινικών μας θησαυρών, που αναπόσπαστα συνδεδεμένοι με τον τόπο της παραγωγής τους, αποτελούν κυρίαρχο μέρος της αγροτικής και τουριστικής ανάπτυξης».