Από τα μεσάνυχτα κυνηγούσαν λαγούς στην περιοχή της Κατάρας!

on .

LATHROKYNHGOI OPLA 14 11 22

• Από σχεδόν… μεσάνυχτα είχαν ξεκινήσει το κυνήγι λαγού τρία άτομα στην περιοχή της Κατάρας το περασμένο Σάββατο. Είχαν μάλιστα «καταφέρει» να θηρεύσουν μέσα στην άγρια νύχτα και δύο λαγούς. Μόνο που η χαρά τους κράτησε για λίγο, γιατί λίγη ώρα αργότερα, ήτοι στις 5.30 τα ξημερώματα (πριν δηλαδή αρχίσει η επιτρεπόμενη ώρα θήρας) θηροφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή της Κατάρας, εντόπισαν το αυτοκίνητό τους να κινείται σε αγροτικό δρόμο και έσπευσαν για έλεγχο.

Όπως διαπιστώθηκε ο ένας εκ των τριών επιβαινόντων κρατούσε καραμπίνα εκτός θήκης από το οποίο -μόλις αντιλήφθηκε τους θηροφύλακες- προσπαθούσε να αφαιρέσει τα φυσίγγια. Στη συνέχεια του ελέγχου, προέκυψε ότι το όπλο μύριζε έντονα πυρίτιδα που παρέπεμπε σε πρόσφατο πυροβολισμό. Ακολούθησε εξονυχιστικός έλεγχος στο αυτοκίνητο, στο οποίο βρέθηκαν δύο καραμπίνες, η μία εκ των οποίων ήταν παραποιημένη, 52 φυσίγγια, ένας ατομικός προβολέας και σε ειδική κρύπτη δύο λαγοί που είχαν θηρευτεί πρόσφατα.  Όλα τα παραπάνω καθώς και το αυτοκίνητο και τα τρία ατομικά βιβλιάρια θήρας των τριών ατόμων που επέβαιναν στο όχημα κατασχέθηκαν. Στη συνέχεια ακολουθήθηκε  η αυτόφωρη διαδικασία, οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου, το οποίο προχώρησε στην προβλεπόμενη διαδικασία. 

Με αφορμή το περιστατικό το ΔΣ της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου για άλλη μια φορά ξεκαθαρίζει  προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι έλεγχοι της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής ήταν και θα συνεχίσουν να είναι καθημερινοί και αδιάλειπτοι, για την αποτροπή και τον εντοπισμό περιπτώσεων λαθροθηρίας.