Στην Ήπειρο τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

on .

BROXH PLHMMYRA DROMOS

• Νερό με το «τουλούμι» έπεσε χθες στην Ήπειρο, στην οποία καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα σε χιλιοστά ύψη βροχής στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Παρά τα μεγάλα ύψη όμως, δεν προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα και το νερό που έπεσε ήταν πολύ χρήσιμο και για την ενίσχυση του υδάτινου δυναμικού. 

Στα αξιοσημείωτα ήταν και η αποκατάσταση της ροής  σε όλο το μήκος του ποταμού Λούρου, από εισροές επιφανειακών υδάτων, ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία την τελευταία εβδομάδα. 

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έπεσαν σε Βουργαρέλι και Δερβίζιανα, ήτοι 115 χιλιοστά. Ακολούθησαν η Παραμυθιά με 101, τα Θεοδώριανα με 91, το Τέροβο με 79, οι Ασπράγγελοι και η Ζίτσα με 72 και τα Λεπιανά Άρτας με 61.

Νέο «κύμα» βροχόπτωσης αναμένεται και σήμερα, χωρίς όμως και πάλι να συνοδεύεται από ακραία φαινόμενα, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα. Πρόκειται για φυσιολογικές βροχοπτώσεις, όπως προκύπτει από το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια προειδοποίηση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ο βροχερός καιρός -σύμφωνα και με τις χθεσινές προβλέψεις- θα μας συνοδέψει αρκετές ημέρες ακόμη και τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη. Η αναμενόμενη -αρχικά- πτώση της θερμοκρασίας για την Κυριακή, «μετατίθεται» για τη Δευτέρα και την Τρίτη, με τη θερμοκρασία να μην ανεβαίνει σε «διψήφιο» αριθμό.