Στα… σκαριά γραφείο για τον συνεδριακό τουρισμό

on .

DHMARXEIO IOANNINON

Ωστόσο, λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμα, με την Τατιάνα Καλογιάννη να θέτει το ζήτημα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.  

Σειρά από ερωτήματα

Η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» τόνισε πως προκύπτουν συγκεκριμένα θέματα, όπως ποιος αποφάσισε για τη δημιουργία τέτοιου φορέα, ή οργάνου, ή γραφείου, ποιες συζητήσεις έχουν γίνει σχετικά είτε με θεσμικούς φορείς της πόλης είτε μεμονωμένα με επιχειρηματίες και τι ακριβώς θέλει να κάνει η Δημοτική Αρχή. Η κ. Καλογιάννη αναρωτήθηκε αν θέλει να ανταγωνιστεί τις υφιστάμενες ιδιωτικές επιχειρήσεις στην πόλη μας που ασχολούνται με το αντικείμενο αυτό και που μέχρι σήμερα, όπως είπε, ανταποκρίνονται στο ρόλο τους με επάρκεια. Ρώτησε δε αν η Δημοτική Αρχή με την πρωτοβουλία αυτή, επιδιώκει συγκεκριμένο οικονομικό αποτέλεσμα ή αυτοσχεδιάζει και τελικά, ποιον εξυπηρετεί η εργαλειοποίηση του θέματος «τουρισμός», δεδομένου, όπως σημείωσε, ότι «μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει αντιληπτό ούτε ποια είναι η στρατηγική σας στον τομέα αυτόν ούτε ποια τα απτά αποτελέσματα από την εφαρμογή της».

ΔΗΑΝΕΤΑΙ, Πέραμα…

Η κ. Καλογιάννη έθεσε παράλληλα το ζήτημα ανάθεσης από τη ΔΗΑΝΕΤΑΙ μελέτης δυνατοτήτων αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και με υπηρεσία υλοποίησης τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, ζητώντας ενημέρωση για το εάν εκπονείται ή παραδόθηκε η μελέτη.

«Δεδομένου ότι η ακίνητη περιουσία του Δήμου είναι και μεγάλη και αξιόλογη, είναι αναγκαίο οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται ή θα αναληφθούν σχετικά να τυγχάνουν της εγκρίσεως του Δημοτικού συμβουλίου κατόπιν σοβαρών εισηγήσεων», σημείωσε.

Εξάλλου, ο δημοτικός σύμβουλος Περάματος Γιώργος Λαδιάς, αναφέρθηκε στα σοβαρά τοπικά ζητήματα, δηλαδή στο Προεδρικό διάταγμα Ζαγορίου και την τροποποίησή του, την ανάπλαση του παραλίμνιου μετώπου στη διαδρομή Μάτσικας – Πέραμα, και τα εκκρεμή πολεοδομικά θέματα, επιρρίπτοντας ευθύνες στη νυν και στις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, οι οποίες, όπως είπε, αδιαφόρησαν και αδιαφορούν για την επίλυσή τους.  

Κυκλοφοριακή μελέτη

Μία σειρά από σημαντικά θέματα έθεσε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» Νίκος Γκόντας.

Μεταξύ άλλων, ζήτησε να δοθεί άμεση προτεραιότητα στην εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης για τον αστικό ιστό της πόλης και να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την επίλυση του μεγάλου θέματος της παραλίμνιας περιοχής ήτοι Μάτσικας – Αμφιθέα – Λογγάδες - Καστρίτσα που αφορά σε προσφυγικές και καλλιεργήσιμες ιδιοκτησίες συμπολιτών μας. 

Ο κ. Γκόντας πρότεινε ακόμη να γίνει συζήτηση για τα προβλήματα του έργου Βογιάννου - Πανηπειρωτικό, δηλαδή του λεγόμενου Μεγάλου Δακτυλίου, θυμίζοντας την θέση της παράταξής του για τη συνένωση της Γεννηματά με την Εγνατία οδό που θα έδινε ανάσα στην καθημερινή κυκλοφορία χιλιάδων οχημάτων. 

Άλλα έλεγε ο Μπέγκας…

Όπως τόνισε, τα προβλήματα που ανακύπτουν σήμερα έρχονται σε αντίθεση με όσα υποστήριζε ο πρ. δήμαρχος και πρ. πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος έλεγε ότι δεν χρειάζεται κανένα απολύτως συμπληρωματικό έργο και καμία παρέμβαση. Ωστόσο, πρόσθεσε ο κ. Γκόντας, κατά την εξέλιξη του Μεγάλου Δακτυλίου φαίνεται πως ανακύπτει σοβαρή ανάγκη παρέμβασης και της ΔΕΥΑΙ αλλά και αλλαγής της υπάρχουσας μελέτης. «Έχουμε δηλαδή αστοχία στη μελέτη διότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών έχει ζητήσει από τη ΔΕΥΑΙ να παρέμβει», σημείωσε, ενώ παράλληλα έθεσε για μία ακόμη φορά το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί με τα όμβρια στο ύψος του Πανηπειρωτικού Σταδίου. 

Τέλος, ο Ν. Γκόντας είπε πως πρέπει να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες από διαφημίσεις με παράλληλα εφαρμογή των κανόνων που διέπουν το καθεστώς  διαφημιστικής προβολής, καθ’ όσον υπάρχει, όπως τόνισε, μεγάλη υστέρηση εσόδων αλλά και αναρχία στην πόλη. 

 Περί Πνευμ. Κέντρου

Aπό την πλευρά της η δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Όλυ Τσουμάνη κατήγγειλε ότι στις απολύσεις του εργαζομένων από τη Φιλαρμονική, τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη σχολή χορού έρχεται να προστεθεί η μείωση στις ώρες πρόβας και η κατάργηση της Χριστουγεννιάτικης και Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας.  «Ο γιαννιώτικος λαός οφείλει να καταλάβει ότι πίσω από τις πομπώδεις δηλώσεις και τα άρθρα του Δημάρχου για τον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης, στην πράξη θα γραφτεί στην ιστορία της πόλης ως ο Δήμαρχος που κατήργησε κάθε δομή πολιτισμού», σημείωσε.