Διαδοχικά κύματα βροχής και καταιγίδων

on .

BROXH PLHMMYRA DROMOS

• Ισχυρές βροχές κατά τόπους καταιγίδες, αλλά και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά του νομού αναμένονται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις.

Τα φαινόμενα θα είναι διαδοχικά με μικρά διαστήματα νεφώσεων ή και ελαφράς βροχόπτωσης που οφείλονται στα διαδοχικά βαρομετρικά που κινούνται από την Ιταλία προς τη χώρα μας, με πρώτη γεωγραφική περιοχή που επηρεάζεται να είναι η Ήπειρος και φυσικά τα Ιόνια Νησιά. 

Σήμερα μέχρι το μεσημέρι θα υπάρχει βροχόπτωση χαμηλή στις περισσότερες περιοχές, όμως από το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρές καταιγίδες που θα προκαλέσουν μεγάλα ύψη βροχής στα δυτικά της χώρας. Ταυτόχρονα θα ενταθούν οι άνεμοι, οι οποίοι θα είναι νοτιοανατολικοί με την έντασή τους το απόγευμα και στη διάρκεια της νύχτας να ανέρχεται στα 5 και 6 μποφόρ.

Να σημειωθεί ότι και χθες παρά το γεγονός ότι το βαρομετρικό που επηρέασε  την Ήπειρο την Τετάρτη και εντεύθεν, δύο περιοχές της βρέθηκαν ανάμεσα στις πρώτες της χώρας σε ύψος βροχόπτωσης. Πρόκειται για την Πρέβεζα που με 52 χιλιοστά ήταν δεύτερη και το Βουργαρέλι με 34 χιλιοστά που ήταν 5ο. `Από τη Δευτέρα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας ως προς την ανώτατη τιμή της που στα πεδινά θα κυμανθεί περί τους δέκα βαθμούς, ενώ από την επόμενη ημέρα και κυρίως το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη, αναμένονται και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά των Ιωαννίνων.