Η Ήπειρος των 4 εποχών στη Philoxenia 2022

on .

perif

• Ολοκληρωμένη και στοχευμένη ήταν η παρουσίαση της Περιφέρειας Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, στην οποία συμμετείχε μέσω του Έργου: «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου», προβλήθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου, ως προορισμού που προσφέρει μια ολοκληρωμένη βιωματική εμπειρία διακοπών σε κάθε επισκέπτη, κάθε εποχή του χρόνου.

Η Περιφέρεια Ηπείρου διοργάνωσε στον κεντρικό χώρο εκδηλώσεων της έκθεσης, μια διαδραστική παρουσίαση την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Εκεί ο δημοσιογράφος-παρουσιαστής της ΕΤ3 Κωστής Ζαφειράκης, παρουσίασε με μοναδικό τρόπο, τη βιωματική εμπειρία του από τα ταξίδια στην Ήπειρο, δίνοντας έμφαση στη φιλοξενία των ανθρώπων, τις μυρωδιές και γεύσεις του τόπου, τις κρυμμένες ομορφιές της Ηπείρου στην ενδοχώρα και τα παράλια, όπου ο κάθε ταξιδιώτης μπορεί να ζήσει αυθεντικές εμπειρίες. 

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, μιλώντας σε δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Ήπειρος, ως προορισμός 4 εποχών, καλύπτει τα ενδιαφέροντα κάθε επισκέπτη...».

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού & Απασχόλησης Χάρης Λαζάνης, ως επικεφαλής της αποστολής, σε δήλωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Περιφέρεια Ηπείρου, αναπτύσσεται ταχύτατα στο κομμάτι του τουρισμού και με τη συμμετοχή της κάθε χρόνο στην Philoxenia, προβάλλει συνολικά τον προορισμό, ο οποίος δεν έχει τίποτε να ζηλέψει συγκρινόμενος με άλλες περιοχές της Ελλάδας και της Ευρώπης».