Η αειφορία και οι ΑΠΕ στην περιοχή Ελλάδας - Αλβανίας

on .

AEIFORIA KAI APE

  Η ενεργειακή αποδοτικότητα και η αειφορία ήταν το θέμα “στρογγυλής τραπέζης” που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  στο Ξενοδοχείο «Grand Serai»  στο πλαίσιο τριήμερου επιστημονικού συνεδρίου του προγράμματος “Διασυνοριακή συνεργασία για την ενεργειακή  αποδοτικότητα” με ακρωνύμιο «SOLIS».

Επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος Πρέβεζας ενώ συμμετέχουν ακόμη ο Δήμος  Φοινίκης Αλβανίας  καθώς και  το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με επιστημονικά υπεύθυνη  καθηγήτρια  την Αικατερίνη Πλακίτση. To SOLIS αναγνωρίζει τις προκλήσεις που θέτει η μετάβαση σε μία οικονομία χαμηλού άνθρακα και αξιοποιεί το δυναμικό των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας - Αλβανίας. 

Στο «στρογγυλό τραπέζι» μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν η Πρόεδρος της Επιτροπής  των Ηνωμένων Εθνών  για την Εκπαίδευση και την Αειφόρο Ανάπτυξη Αραβέλλα Ζαχαρίου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και οι Δήμαρχοι Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και  Φοινίκης Χρήστος Κίτσος.

Ο  κ. Γεωργάκος αναφέρθηκε στο πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των εταίρων υπογραμμίζοντας ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα σχέδια Βιώσιμης Κινητικότητας και Διαχείρισης Ενεργειακής Απόδοσης  των  Δημοτικών Κτιρίων ενώ έχουν υλοποιηθεί ή  δρομολογηθεί και μια σειρά άλλων παρεμβάσεων  που στόχο έχουν την εξοικονόμηση  ενέργειας.