Τριήμερη «ανάπαυλα» από βροχές και καταιγίδες

on .

GIANNENA MOLOS XEIMONAS

• Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για τα πρώτα χιόνια στα βουνά της Ηπείρου επιβεβαιώθηκαν, καθώς χθες «άσπρισαν» η Κατάρα, το Ανήλιο, η Μηλιά, τα Τζουμέρκα, ο Σμόλικας και άλλες περιοχές που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 1.500 μέτρων. 

Η κατά διαστήματα βροχόπτωση και οι τοπικές καταιγίδες του τελευταίου 24ωρου δεν προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στην Ήπειρο, με τα ύψη νερού σε χιλιοστά να μην υπερβαίνουν αυτά προηγούμενων ημερών. 

Από σήμερα και μέχρι το Σάββατο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα υπάρχει «ανάπαυλα» από βροχές και καταιγίδες. Από την Κυριακή όμως αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό τη χιονόπτωση σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και κυρίως των Ιωαννίνων. 

Η θερμοκρασία το επόμενο τριήμερο θα «κρατηθεί» στα πεδινά στην ανώτερη τιμή της στο επίπεδο των δέκα περίπου βαθμών και τις νυκτερινές ώρες κοντά στο μηδέν και λίγο παραπάνω, αναλόγως με το αν υπάρχουν ή όχι νεφώσεις. Στις ορεινές περιοχές Μέτσοβο, Τζουμέρκα κλπ., το κρύο θα είναι «τσουχτερό» κατά διαστήματα καθώς η θερμοκρασία θα είναι σταθερά σε μονοψήφιο αριθμό και  από την Κυριακή αναμένεται νέα πτώση.