Πρόθυμος να καταθέσει δηλώνει ο π. Αντώνιος

on .

KIBOTOS TOY KOSMOY

• Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολουθεί ο κόσμος τις εξελίξεις γύρω από την «Κιβωτό του Κόσμου», στην οποία ανέλαβε ήδη καθήκοντα η νέα Διοίκηση. Σύμφωνα με πληροφορίες  τα μέλη της Διοίκησης άρχισαν να ενημερώνονται, ενώ στις άμεσες προτεραιότητες είναι η αξιολόγηση όλου του προσωπικού, υπό το βάρος και των συνεχών «καταγγελιών» στα Μέσα Ενημέρωσης. 

Παράλληλα συνεχίζεται το έργο των ανακριτικών αρχών και χθες  την πόρτα της Εισαγγελίας Ανηλίκων πέρασαν προκειμένου να καταθέσουν δύο πρώην εργαζόμενοι ως παιδαγωγοί σε δομές της οργάνωσης.   Οι  δύο εισαγγελείς – όπως αναφέρουν πληροφορίες- ενημερώθηκαν από πρόσωπα από το περιβάλλον του π.  Αντώνιου ότι ο επί σειρά ετών επικεφαλής της ΜΚΟ είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

Ο π. Αντώνιος έχει ήδη προχωρήσει σε διορισμό συνηγόρων, δίνοντας ήδη εντολή εκπροσώπησής του στους ποινικολόγους Θρασύβουλο Κονταξή, Αναστάσιο Τριανταφύλλου και Γιάννη Κώτσο.

Χθες σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ο αδελφός του π. Αντωνίου, επίσης Ιερέας σε μονή της Χίου, ανέφερε ότι βρέθηκαν πρόσφατα, αφότου ξέσπασαν οι καταγγελίες, κάνοντας λόγο για αδικία που βιώνει αυτός και η πρεσβυτέρα. 

Οι εισαγγελικές έρευνες

 Σε τρία πρόσωπα, τα οποία είτε φιλοξενούνται ακόμη και σήμερα σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» είτε φιλοξενήθηκαν κατά το παρελθόν σε αυτές, στρέφεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα που διεξάγουν οι δυο εισαγγελείς ανηλίκων, Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσίχλη, οι οποίες χειρίζονται τη σχετική δικογραφία.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το ενδιαφέρον των εισαγγελικών λειτουργών στρέφεται σε αυτά τα τρία πρόσωπα, καθώς έχουν προκύψει ενδείξεις για σεξουαλική κακοποίησή τους. 

Υπό συνθήκες μυστικότητας, οι εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται τη συγκεκριμένη δικογραφία, αναμένεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να ζητήσουν τους απόρρητους φακέλους παιδιών, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και εκείνα που έχουν καταγγείλει κακοποίηση, καθώς και άλλα, για τα οποία υπάρχει υποψία ότι πιθανώς να έχουν κακοποιηθεί.