Στο β’ γύρο θα κριθεί η μάχη για την Περιφέρεια Ηπείρου

on .

PERIFEREIA HPEIROY

• Σκληρή μάχη αναμένεται να δοθεί στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, σύμφωνα με την έρευνα του digital poll της εταιρίας GOOD Affairs που δημοσίευσε χθες η ιστοσελίδα «airetos.gr».

Η Έρευνα διεξήχθη από τις 14 μέχρι τις 21 Νοεμβρίου του 2022 και συμμετείχαν 6848 άτομα από όλη την Ελλάδα. Οι Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Θεσσαλίας και Νοτίου Αιγαίου, οι οποίοι είχαν εκλεγεί από τον πρώτο γύρο το 2019 εμφανίζουν μια αυξημένη δυναμική και φαίνεται να επανεκλέγονται ξανά από την πρώτη Κυριακή, ενώ οι Περιφερειάρχες Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας φαίνεται πως θα οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο. 

Όσον αφορά την Περιφέρεια Ηπείρου, στο ερώτημα πώς κρίνετε την θητεία του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, το 15,8% απαντά πολύ καλή και το 22,1 καλή. Συνολικά το 37,9% έχει θετική γνώμη, ενώ το 48,2% θεωρεί τη θητεία από κακή έως πολύ κακή.

Στο ερώτημα θα ψηφίζατε τον νυν Περιφερειάρχη, το 34% απαντά ναι και μάλλον ναι, το 40,9% σίγουρα όχι και το 19,5 μάλλον όχι (ένα ποσοστό της τάξης του 60,4% κινείται αρνητικά).

Στην ερώτηση εάν πρέπει να υπάρχει όριο θητειών στους Περιφερειάρχες, σε συντριπτικό ποσοστό (80,1%) η κοινή γνώμη πιστεύει πως πρέπει να υπάρξει.

Ως προς την αξιολόγηση των προβλημάτων η ανεργία (36,9%) και η ακρίβεια (22,5%) είναι αυτά που απασχολούν περισσότερο τους Ηπειρώτες. Ακολουθεί η ρύπανση-καθαριότητα με 13,5%, φυσικές καταστροφές 6,6%, συνθήκες εργασίας 4,7% κ.α.