Συνάντηση Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου

on .

KINAL DIKHGOROI 27 11 22

• Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ιωαννίνων, η οποία απαρτιζόταν από τον Γραμματέα Βασίλη Γαρδίκο, την αναπληρώτρια  Γραμματέα Λένα Λακκα και την υπεύθυνη του Τομέα Δικαιοσύνης Έλενα Τζίμα, συναντήθηκε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων με μέλη του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου, την Πρόεδρο Τσέτσου Χριστίνα, την Αντιπρόεδρο Κατσαράκη Μαρία, τον Γραμματέα Αντωνίου Χρήστο και τα μέλη του Ζώλα Αδαμάντιο, Μητρογιάννη Κλεοπάτρα και την Πανούση Μαρία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση με την ευκαιρία της επίσκεψης, η Ν.Ε ενημερώθηκε εκτενώς για το νομικό πλαίσιο που ισχύει αυτή τη στιγμή στη χώρα, καθώς και για την προσπάθεια που γίνεται να ενταχθεί ο όρος «Γυναικοκτονία» ως ιδιώνυμο έγκλημα στον ποινικό κώδικα της χώρας μας.

Από την πλευρά του Δικηγορικού Συλλόγου έγινε ιδιαίτερη αναφορά για την εξάρτηση που υπάρχει ανάμεσα στον θύτη και το θύμα (κυρίως οικονομική) και πριν από όλα αυτά την αναγκαιότητα της πρόληψης του φαινομένου. Τέλος, υπήρξε η κοινή αντίληψη ότι οι ανάγκες της κοινωνίας έχουν αυξηθεί και επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές η αναγκαιότητα για θεσμικές παρεμβάσεις του κράτους ενισχύοντας τις υπάρχουσες δομές.