Παρουσιάστηκε η νέα υπερσύγχρονη μονάδα της ΒΙΚΟΣ Α.Ε. στο Καλπάκι

on .

BIKOS NEO ERGOSTASIO KALPAKI

• Μια αναδρομή της επιτυχημένης πορείας της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε. που φέτος γιορτάζει 30 χρόνια ζωής, πραγματοποιήθηκε από την οικογένεια Σεπετά, με αφορμή την παρουσίαση της νέας υπερσύγχρονης μονάδας στο Καλπάκι που στοίχισε 22 εκατ. ευρώ. 

Δημοσιογράφοι απ’ όλη τη χώρα είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη νέα μονάδα που θα λειτουργεί εντός της υπάρχουσας και η οποία διαθέτει δύο υπερσύγχρονες γραμμές, μία για γυάλινες συσκευασίες με δυνατότητα να παράγει 20.000 φιάλες την ώρα και μία για συσκευασίες αλουμινίου με παραγωγική δυνατότητα 42.000 κομματιών την ώρα!

Η νέα παραγωγή έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα (359.000 ανά ώρα) φτάνοντας τη συνολική δυναμικότητα της εταιρείας στις 421.000 φιάλες ανά ώρα, που την καθιστά κορυφαία στη χώρα. Η νέα εγκατάσταση καταλαμβάνει 8.800 τ.μ. (παρασκευαστήριο, εμφιαλωτήριο, αποθηκευτικοί και βοηθητικοί χώροι) και με την ολοκλήρωση της νέας μονάδας η συνολική επιφάνεια των κτηριακών εγκαταστάσεων της εταιρίας θα φτάσει τα 100.000 τ.µ.

Όπως τονίστηκε στην παρουσίαση, στα πέντε εργοστάσια που έχει σήμερα η ΒΙΚΟΣ εργάζονται 449 υπάλληλοι, ενώ τα τελευταία χρόνια η εταιρία έχει κάνει επενδύσεις ύψους 47 εκατ. ευρώ, ποσό τεράστιο για τον κλάδο των ποτών, ενώ ο τζίρος της πέρυσι έκλεισε στα 91 εκατ. ευρώ. Φέτος, πάλι, οι εκτιμήσεις δείχνουν αύξηση που θα αγγίξει το 20%. 

Δίκαια λοιπόν έχει εξελιχθεί σήμερα σ’ έναν κολοσσό του κλάδου της εμφιάλωσης και εμπορίας ποτών.