Στάση εργασίας σήμερα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη

on .

NOSOKOMEIO DIADROMOS

• Συναγερμό έχει σημάνει στο χώρο της υγείας το νέο Νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη, γι’ αυτό και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ), προκήρυξε για σήμερα Δευτέρα, στάση εργασίας (12:00-15:00), συγκέντρωση στην είσοδο του Πανεπ. Νοσοκομείου Ιωαννίνων στις 12 μ. και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση (κατάθεση υπομνήματος). Μάλιστα την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Η ΕΙΝΗ ζητά την απόσυρση του Νομοσχεδίου, καθώς και:

Άμεσα μαζικές μόνιμες προσλήψεις και κάλυψη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων με θέσεις μόνιμης πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άρση των αναστολών εργασίας.

Άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Αυτοτελής φορολόγηση 20% των τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες…

-  Επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν μειωθεί – καταργηθεί (επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης –βιβλιοθήκης). Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Επίδομα χρόνου προϋπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου άσκησης ειδικότητας, 4% με τη συμπλήρωση ενός έτους υπηρεσίας, προσαυξανόμενο κατά 4% ανά διετία. 

-Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, το οποίο όπως μεταξύ άλλων αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του «Αντί για μαζικές προσλήψεις, ώστε να καλυφτούν οι 30.000 κενές θέσεις στα νοσοκομεία, η προκήρυξη μερικών εκατοντάδων θέσεων γιατρών είναι σταγόνα στον ωκεανό. Οδηγούν τους γιατρούς να παίζουν κορώνα –γράμματα τη ζωή των ασθενών τους κάθε μέρα με δεδομένα τα τραγικά κενά σε υποδομές, εξοπλισμό ως αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποστελέχωσης και της κρατικής υποχρηματοδότησης του δημόσιου τομέα της υγείας».