Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για την «Κιβωτό του Κόσμου»

on .

KIBOTOS TOY KOSMOY

• Κι ενώ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των αστυνομικών και δικαστικών αρχών για τις απίστευτες καταγγελίες σε βάρος των υπεύθυνων της «Κιβωτού του Κόσμου» για κακοποίηση και ασέλγεια, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών (σε Πωγωνιανή και Κόνιτσα), όπου λειτουργούν παραρτήματα της δομής παρακολουθούν άναυδοι τα όσα καταιγιστικά δημοσιοποιούνται, περιμένοντας τα επίσημα πορίσματα που θα προκύψουν από τους ελέγχους. 

Κι αυτό γιατί όπως λένε στον «Π.Λ.», τους φαίνεται αδιανόητο να συνέβαιναν τόσο ακραία περιστατικά δίπλα τους και να μην είχε πέσει τίποτα στην αντίληψή τους! 

Ο Τ. Θεοδωρικάκος 

Στο θέμα της «Κιβωτού» αναφέρθηκε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος μιλώντας στον Ant1 επανέλαβε πως οι έρευνες διεξάγονται από την Ελληνική Αστυνομία με αποτελεσματικότητα και με γνώμονα την εφαρμογή του νόμου, χωρίς εξαιρέσεις: «Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν και κανείς δεν είναι υπεράνω ελέγχου», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί το πόρισμα του διεξοδικού οικονομικού ελέγχου που πραγματοποιείται από την Οικονομική Αστυνομία στην «Κιβωτό του Κόσμου» και να παραδοθεί στις εισαγγελικές Αρχές. 

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος «η ανάκριση που γίνεται είναι μυστική και δεν έχει δικαίωμα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να παρουσιάσει πρόσθετα στοιχεία. Άλλωστε, αυτή τη στιγμή, αυτός που διεξάγει την ερεύνα είναι η εισαγγελική Αρχή». Και πρόσθεσε ότι «όλη η αλήθεια θα έρθει στο φως, θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια, δεν υπάρχει κανείς που να είναι υπεράνω του νόμου, και ούτε υπάρχουν πολίτες ανώτερης και κατώτερης βαθμίδας. Με απόλυτη αυστηρότητα και διαφάνεια θα δοθούν όλα τα στοιχεία και η δικαστική και η αστυνομική έρευνα θα ολοκληρωθούν και εάν υπάρχουν εγκληματικές δράσεις θα πάνε όλες στη Δικαιοσύνη για να κριθούν…».

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι τέτοιες ΜΚΟ υπόκεινται στην κρίση και τον έλεγχο των περιφερειών. «Οι περιφερειακές Αρχές οφείλουν να ελέγχουν τέτοιες Οργανώσεις», τόνισε.